Έλλειψη σοβαρότητας από τους "εργατοπατέρες" ή κάτι άλλο; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Έλλειψη σοβαρότητας από τους "εργατοπατέρες" ή κάτι άλλο;

Άραγε σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου μπορεί η ηγεσία της εκάστοτε ΓΣΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών την στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει αδυναμία να το πράξει;
Ο πρωθυπουργός με επιστολές του προς τους προέδρους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες κάποιοι χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή προβαίνουν σε πράξεις πρωτοφανούς βίας που στρέφονται, όπως σημειώνει, κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας, πράξεις οι οποίες πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία.
Και συνεχίζει επισημαίνοντας:
«Η διεκδίκηση και η διαμαρτυρία είναι πλήρως σεβαστά αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. Λόγω, όμως, της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, σας καλώ με τη δέουσα υπευθυνότητα να αναβάλλετε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας, ώστε να μη δοθεί δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας εκδήλωσης εργαζομένων για την πραγματοποίηση νέων πράξεων καταστροφικής βίας».

Παρ'αυτά οι ηγεσίες τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν πως θα εγγυηθούν οι ίδιες την ασφάλεια της πορείας(;;) και οι σημερινές διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί..
Και τα ερώτηματα είναι

  • Με ποιο τρόπο θα περιφρουρήσουν την πορεία οι κ.κ. συνδικαλιστές των συνδικάτων;
  • Πως θα καταφέρουν να σταματήσουν πιθανή προσπάθεια των γνωστών-αγνώστων να παρεισφρήσουν στην πορεία;
  • Tι πρόκειται να πράξουν αν στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν τις πορείες δημιουργηθούν έκτροπα με άσχημη κατάληξη;
Aν θέλετε να λέγεστε σοβαροί κ.κ.συνδικαλιστές θα έπρεπε να αντιληφθείτε πως όταν ένας πρωθυπουργός κράτους -άσχετα με το αν συμφωνείς ή όχι με την πολιτική του,άσχετα με το αν είναι ο τωρινός ή ο οποιοσδήποτε άλλος- μπαίνει στη διαδικασία να απευθύνει δημοσίως προς εσάς μια τέτοια παράκληση,έχει σίγουρα κάποιους σοβαρούς λόγους να το κάνει.
Το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο από σένα ,πέρα από τη γελοιοποίηση που σου επιφυλάσει,σου προσάπτει και ευθύνες τις οποίες απ΄ότι φαίνεται αδυνατείς να αντιληφθείς.
Εκτός κι αν μικροπολιτικοί στόχοι και λόγοι πολιτικής εκμετάλλευσης λειτουργούν ως παρωπίδες μπροστά στο Εθνικό συμφέρον και στη διασφάλιση της Δημοκρατίας.
Θα μπορούσατε κάλλιστα -για παράδειγμα- να αναβάλετε για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις.Τα αιτήματα είναι σίγουρο πως θα παραμένουν τα ίδια και σε 7 ημέρες..
Μακάρι να πανε όλα καλά.


Σ.Ν.Αντωνιάδης,
εις εκ της συντακτικής ομάδας του
Greece-Salonika
Bookmark and Share