Γιορτινή..ταλαιπωρία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν,"δώρο"απ΄τους αγρότες των Σερρών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Γιορτινή..ταλαιπωρία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν,"δώρο"απ΄τους αγρότες των Σερρών.

Σε δύο σημεία παραμένει κλειστός ο δρόμος Σερρών – Προμαχώνα από αγρότες των Σερρών που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μέσα στις γιορτές, παρά την εισαγγελική προειδοποίηση για άσκηση ποινικών διώξεων.
Εκτός από τον αποκλεισμό του κόμβου Πετριτσίου, το μεσημέρι απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους και το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα σύνορα με τη Βουλγαρία.Έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές των συνόρων ενώ οι αγρότες επιτρέπουν να περάσουν μόνο Ι.Χ. αυτοκόνητα κάθε 5 ώρες..
Οι αγρότες του Νομού Σερρών έχουν στήσει μπλόκο και στα Κερδύλια δυσχαιρένοντας την κυκλοφορία σε όλη την περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας.
.
*Μπορεί να στεναχωρήσουμε κάποιους φίλους αγρότες αλλά -όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά σας -θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά πως αυτός ο τρόπος διεκδίκησης πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί...
Η επιλογή ενός νεκρού-για αγροτικές εργασίες-χρονικού διαστήματος ώστε και οι"δουλειές να τελειώσουν και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε" θα φέρει απέναντι και όχι στο πλευρό των αγροτών,την κοινή γνώμη.Άλλωστε και η πρόσφατη απόπειρα των Τελωνειακών να ταλαιπωρήσουν μέσω της απεργίας τους το κοινωνικό σύνολο προς επίτευξη συντεχνειακών αιτήματων είχε ατυχή κατάληξη.
Σε κάθε περίπτωση το να απειλείς πως θα ταλαιπωρήσεις τον απλό κόσμο που βλέπει τις γιορτές ως διέξοδο και θέλει να ταξιδέψει ,ώστε εσύ να επιτύχεις οικονομικά οφέλη για τον κλάδο σου,μόνο "δημοκρατική διεκδίκηση" δεν θυμίζει.Ειδικά μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες αλλά και μετά το βομβαρδισμό αρνητικών γεγονότων των τελευταίων ημερών..
Ως πότε οι διεκδικήσεις μιας επαγγελματικής ομάδας θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου;Μπορεί κάποιοι να προσδοκούν πως η αγανάκτηση των αποκλεισμένων οδηγών θα γίνει μοχλός πίεσης προς την -εκάστοτε- κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, ενίοτε όμως η αγανάκτηση του κόσμου και ειδικά του πιεσμένου οικονομικά κόσμου, μπορεί να στραφεί και ενάντια σε όσους επιλέγουν αυτό τον τρόπο διεκδίκησης.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας πάντως-μπροστάρηδες άλλες φορές των κινητοποιήσεων- έχουν αναβάλει τους αποκλεισμούς δρόμων εώς τις 16/1..
Bookmark and Share