Η εξέλιξη των γεγονότων στη Θεσσαλονίκη.**Νέα επεισόδια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Η εξέλιξη των γεγονότων στη Θεσσαλονίκη.**Νέα επεισόδια.

Ανανεώνεται συνεχώς.

Ξεκίνησε πριν από λίγο (13:10') η πορεία των αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές κινούνται στην οδό Εγνατία και κατευθύνονται προς την πλατεία Αριστοτέλους.
Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως η δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους ακολουθώντας σε πολύ μικρή απόσταση την πορεία.
To Greece Salonika βρίσκεται -κυριολεκτικά-παντού στη Θεσσαλονίκη και θα μεταδώσει αμέσως οποιαδήποτε εξέλιξη.

**Προστέθηκε αργότερα 2:15'.**Ρίψη Μολότωφ.
Η πορεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.Νωρίτερα την ώρα που οι διαδηλωτές βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή άγνωστοι εκτόξευσαν μια βόμβα μολότωφ προς το μέρος των δυνάμεων των ΜΑΤ που ακολουθούν σε μικρή απόσταση
προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν χωρίς όμως να το επιτύχουν..


**Προστέθηκε αργότερα 14:55' Βροχή μολότοφ και δακρυγόνων μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πριν από λίγα λεπτά καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στους χώρους του Υπουργείου!

**Προστέθηκε αργότερα 15:15'
Πλιάτσικο και πάλι σήμερα.Πριν λίγο 3 άτομα φορώντας κουκούλες εισέβαλλαν στο κατάστημα "Γερμανός" στην περιοχή της Αριστοτέλους με Εγνατία και άρπαξαν άγνωστο αριθμό συσκευών την ώρα που πορεία διέρχονταν απ΄το σημείο.


**Προστέθηκε αργότερα 15:15'
Oμάδα κουκουλοφόρων εισήλθε πριν από μερικά λεπτά στους χώρους του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στην πολύπαθη Φιλοσοφική.
Οι δρόμοι γύρω απ το ΑΠΘ στην περιοχή της πλατείας συντριβανίου έχουν αποκλειστεί ενώ στην υπόλοιπη πόλη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα προβλήματα.

**Προστέθηκε αργότερα 16:25'
Επίθεση δέχθηκαν πριν από λίγο οι δημοσιογράφοι που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Εθνικής Αμύνης.Νεαροί που βγήκαν απ΄τη Φιλοσοφική επιτέθηκαν στα τηλεοπτικά συνεργεία με πέτρες και λοστούς.

**Προστέθηκε αργότερα.17:25'
Νέα -απρογραμμάτιστη- πορεία αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.
200 περίπου άτομα εξήλθαν μόλις πριν από 2' απ τους χώρους του ΑΠΘ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Εγνατία.

**Προστέθηκε αργότερα,17:40'
Κλειστή και πάλι η Τσιμισκή.Η ομάδα των 200 ατόμων που πραγματοποιεί πορεία αυτή την ώρα στους κεντρικούς δρόμους έχει σταματήσει μπροστά στο δικηγορικό σύλλογο στο ύψος της οδού Παύλου Μελά αποκλείοντας ουσιαστικά την κίνηση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.



**Προστέθηκε αργότερα,18:30'
Ολοκληρώθηκε πριν 5' λεπτά η συγκέντρωση της ΠΑΣΠ μπροστά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.(φωτογ.)





**Προστέθηκε αργότερα, 19:00'
Προσαγωγή 3 ατόμων πριν από λίγο έξω απ΄το ΑΠΘ.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greece Salonika ο ένας εκ των τριών είναι περίπου 10 χρονών!!

**Προστέθηκε αργότερα, 19:45'
Έσβησαν πριν από λίγο (19:38') τα φώτα γύρω απ΄την πλατεία χημείου εντός του ΑΠΘ.Η πλατεία χημείου που αποτελεί το ορμητήριο όσων βρίσκονται εντός του ΑΠΘ καθώς βρίσκεται παραπλεύρως της Φιλοσοφικής,είναι αυτή τη στιγμή βυθισμένη στο σκοτάδι.
Άγνωστο εώς τώρα εάν πρόκειται για ενέργεια των εγκλωβισμένων κουκουλοφόρων ή πρόκειται για κάτι άλλο.

**Προστέθηκε αργότερα,20:05'
Ξαναβγήκε πριν από λίγο μικρή ομάδα κουκουλοφόρων απ΄το ΑΠΘ η οποία, αφού εξαπέλυσε άλλη μια επίθεση με μολότωφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονται στο πάρκο απέναντι απ΄τη φιλοσοφική,επέστρεψε στην ...ασφάλεια του ασύλου.

**Προστέθηκε αργότερα,20:45
Οι γνωστοί-άγνωστοι επέλεξαν ως νέο πεδίο αντιπαράθεσης με την αστυνομία στη συμβολή των οδών Εθν.Αμύνης και Αγ.Δημητρίου στη βορειοανατολική γωνία του ΑΠΘ.Προσπαθώντας να διαφύγουν απ΄το πανεπιστήμιο ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρία ΜΑΤ που έχει"στρατοπεδεύσει"στην περιοχή και επέστρεψαν στο ΑΠΘ πετώντας πέτρες..

**Προστέθηκε αργότερα 21:44'
Μέσα σ'όλα αυτά,ένοπλη ληστεία πριν μερικά λεπτά σε βενζινάδικο στο 24ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων.Δε σχετίζεται με τα επεισόδια.

**Προστέθηκε αργότερα,21:50'.
H ομαλότητα επανέρχεται σταδιακά στην πόλη καθώς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα οχήματα του Δήμου που προσπαθούν να καθαρίσουν τα σημερινά..αποκαίδια ενώ η μόνη εστία έντασης σε όλη τη Θεσσαλονίκη παραμένει η οδός Εθν.Αμύνης μπροστά στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ.
Όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι είναι ανοιχτοί και όσοι επιλέξουν να κυκλοφορήσουν θα το κάνουν πραγματικά με άνεση καθώς ελάχιστοι Θεσσαλονικείς βρίσκονται εκτός των οικίων τους αυτή τη στιγμή.
Η κατάσταση σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα τη χθεσινή όσο και αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν να αποδείξουν το αντίθετο.
Η πόλη βρίσκει τους ρυθμούς της,η επανάσταση προς το παρόν τελείωσε..
Για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε..

**Προστέθηκε αργότερα 22:20'

Το νεότερο αφορά την εμφάνιση λεγόμενων "ακροδεξιών στοιχείων" ,όπως τους χαρακτηρίζει η ίδια η ΕΛ.ΑΣ αλλά και αγανακτισμένων περίοικων,οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στην οδό Αρμενοπούλου,ακριβώς απέναντι απ΄τη Φιλοσοφική και κάθε φορά που οι "γνωστοί-άγνωστοι" κάνουν την εμφάνισή τους στην οδό Εθνικής Αμύνης πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον τους την ώρα που και οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινούνται την ίδια κατεύθυνση και τρέποντάς τους σε φυγή!
Άλλη μια διαφορά,τις τελευταίες 2 περίπου ώρες,είναι πως έχει σταματήσει η ρίψη μολότωφ καθώς-πιθανότατα- έχουν ...τελειώσει!

**Προστέθηκε αργότερα,22:53'
15 είναι οι προσαχθέντες σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης,ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν 9 ανήλικοι (!) όπως δημοσιεύσαμε κατ'άποκλειστικότητα στο Greece Salonika απ΄τις 19:00'.

**Προστέθηκε αργότερα,02:15'
Για μια ακόμη φορά έχουμε ένταση αυτή τη ώρα καθώς οι "γνωστοί-άγνωστοι" επέλεξαν και πάλι να εξέλθουν για το γνωστό πετροπόλεμο..
Μικρές εστίες φωτιάς υπάρχουν σε διάφορα σημεία πέριξ της φιλοσοφικής αλλά υπάρχουν και πληροφορίες για εκτεταμμένες φθορές στο κτίριο του φυσικού.
Bookmark and Share