Με C-130 η επιστροφή. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Με C-130 η επιστροφή.

Το συντομότερον δυνατόν πρόκειται να αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 για την Ταϊλάνδη, προκειμένου να παραλάβει τους έλληνες ταξιδιώτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ αποκλεισμένοι λόγω κατάληψης από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προετοιμασίες και η διαδικασία χορήγησης των σχετικών αδειών, ώστε να αναχωρήσει το αεροσκάφος, ενώ επισημαίνεται ότι η πρεσβεία της Ελλάδος στην Ταϊλάνδη βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές.
Σύμφωνα με τις επί τόπου εκτιμήσεις, η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία για την ασφάλεια των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται περιορισμένος αριθμός εμπορικών πτήσεων σε κοντινά αεροδρόμια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις και μακρές λίστες αναμονής.
Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επί 24ώρου βάσεως στο τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Μπανγκόκ 006684-0105060, καθώς και με την Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο 210 3681730.
Bookmark and Share