"3,5% προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα"σύμφωνα με στελέχη του κόμματος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

"3,5% προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα"σύμφωνα με στελέχη του κόμματος.

Σημαντική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των εκλογικών του επιδόσεων συμπεραίνει μελέτη, την οποία εκπόνησε ο τομέας Επικοινωνίας του κόμματος, αξιοποιώντας τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν τους τελευταίους μήνες.
Τα αποτελέσματα αυτών των επεξεργασιών παρουσίασε προχθές βράδυ, σε κλειστή σύσκεψη στελεχών στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του τομέα Παύλος Γερουλάνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος είπε πως από την επεξεργασία των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει προβάδισμα περίπου 3,5% στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το κυβερνών κόμμα κατέγραψε από μικρό έως ισχυρό προβάδισμα. Παρατήρησε ωστόσο, ότι οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή βρίσκονται κάτω του πανελλαδικού μέσου όρου. Από την ίδια μελέτη προκύπτει, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι το πανελλαδικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 6,1%(;). Τα κυριότερα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στοιχείων που πραγματοποίησε ο τομέας Επικοινωνίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακόλουθα: ...

ΤΑ ΣΥΝ - Καταγράφεται σημαντική εισροή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το ΠΑΣΟΚ, η οποία αγγίζει το 8%. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι οι μετακινήσεις αυτές είναι οριστικές και δεν πρόκειται να αντιστραφούν. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει πτώση σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ενώ παρουσιάζει μεγάλη καθίζηση στην Αττική. - Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, τα οποία υπερβαίνουν το 75%. Την ίδια ώρα η συσπείρωση της ΝΔ δεν ξεπερνά το 60%, ενώ πολύ χαμηλή, κοντά στο 65%, εμφανίζεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. - Καλές επιδόσεις καταγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις παραγωγικές ηλικίες, κυρίως άνω των 35 ετών.
ΤΑ ΠΛΗΝ - Εξακολουθούν οι διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ωστόσο έχουν περιοριστεί σημαντικά. Διαρροές παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και προς τους αναποφάσιστους, για τις οποίες όμως η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να μην ανησυχεί. - Περιορισμένη είναι η απήχηση του ΠΑΣΟΚ σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νοικοκυρές και οι ηλικίες 18-35 ετών. Αντιθέτως, τα πάει καλά στις τάξεις των ανέργων και των δημοσίων υπαλλήλων. - Παρατηρούνται χαμηλές επιδόσεις, πολύ κάτω του πανελλαδικού μέσου όρου, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά την παρουσίαση δεν έγιναν εκτιμήσεις ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, αφέθηκε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να διεξαχθεί ειδική ποιοτική έρευνα στις δύο εκλογικές περιφέρειες του νομού. Στην κλειστή σύσκεψη συμμετείχαν οι γραμματείς της Περιφερειακής, των τριών Νομαρχιακών Αʼ, Βʼ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι Οργανωτικού και Επικοινωνίας αυτών των οργάνων, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Τάσος Αποστολόπουλος.
(πηγή είδησης:εφημερίδα"Μακεδονία")

Bookmark and Share