690.000 Έλληνες βγαίνουν για ψώνια στο...διαδίκτυο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

690.000 Έλληνες βγαίνουν για ψώνια στο...διαδίκτυο!

Αυξητική πορεία έχει ο αριθμός των χρηστών του internet για αγορές μέσω Διαδικτύου.
Σήμερα, με τη διείσδυση του internet στην Ελλάδα να αγγίζει το 40%, οι Ελληνες αγοραστές μέσω Διαδικτύου υπολογίζονται στους 690.000 περίπου.
Ο αριθμός αντιστοιχεί στο 10% του ελληνικού πληθυσμού (από 13-70 ετών) και στο 23% των χρηστών internet. Σύμφωνα με την έρευνα WEB ID / FOCUS BARI A.E. παρατηρείται διπλασιασμός των ενδιαφερομένων αγοραστών σε σχέση με 2 χρόνια πριν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου άρχισαν να εξοικειώνονται με τις e-αγορές.
Οι e-shoppers είναι κυρίως άντρες από 18 έως 44 ετών. Διαθέτουν ανώτερη ή μέση μόρφωση και ανήκουν στην μεσοανώτερη κοινωνικοοικονομική τάξη. Πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 5.2 αγορές στο εξάμηνο, ξοδεύοντας περί τα 800€. Τα δημοφιλέστερα είδη που αγοράζονται μέσω internet είναι τα ταξιδιωτικά εισιτήρια, hardware και software για υπολογιστές, βιβλία, ρούχα και αξεσουάρ, μουσική και ταινίες, εισιτήρια για θεάματα και η διαμονή σε ξενοδοχεία.

* Έρευνα WEB ID / FOCUS BARI A.E. : Η έρευνα καλύπτει τις ηλικίες από 13 έως 70 ετών, της Ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης.
Bookmark and Share