Κίνα:O γίγαντας έπιασε την τρίτη θέση.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Κίνα:O γίγαντας έπιασε την τρίτη θέση..

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και κατέλαβε τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο για το 2007, ύστερα από την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας για το εν λόγω έτος από τις κινεζικές αρχές!
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας για το 2007 ανήλθε στο 13%, σημαντικά αυξημένος από το 11,9% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Με τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας να είναι πλέον οι μοναδικές μεγαλύτερες από αυτήν της Κίνας, τα νέα στοιχεία αντανακλούν τη ραγδαία μεταμόρφωση της κινεζικής οικονομίας την τελευταία 30ετία, μετά τη χαλάρωση των αυστηρών ελέγχων που είχε επιβάλει το καθεστώς Μάο και παρά το γεγονός ότι διανύει μία δύσκολη περίοδο για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
*Η είδηση αυτή ενισχύει την άποψη ότι η Κίνα και οι υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες θα πρέπει να αναλάβουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη διεθνών χρηματοοικονομικών αποφάσεων, παρά το γεγονός ότι η Κίνα εμφανίζεται.. επιφυλακτική ως προς την ανάληψη τέτοιων νέων ευθυνών.
Bookmark and Share