12.000 κατασχέσεις αυτοκινήτων σε ένα μήνα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

12.000 κατασχέσεις αυτοκινήτων σε ένα μήνα!

οι τράπεζες-κυριολεκτικά-δεν ξέρουν τι να τα κάνουν..
.
Τον Ιανουάριο βγήκαν στο σφυρί περισσότερα από 12.000 αυτοκίνητα σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς αυτοκινήτου, γεγονός που αποτελεί αριθμό ρεκόρ εκποίησης οχημάτων κατά τη διάρκεια μόλις ενός μηνός.
Ωστόσο οι έμποροι που αποτελούν και τους μοναδικούς πελάτες των κατασχεμένων αυτοκινήτων δεν μπορούν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο αριθμό οχημάτων με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην ξέρουν τι να τα κάνουν.
Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις εμπόρων που συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια καθώς τρία χρόνια νωρίτερα διεξάγονταν μόλις πέντε έως δέκα εκποιήσεις κατασχεμένων οχημάτων τον χρόνο από κάθε τράπεζα ενώ φέτος ο συγκεκριμένος αριθμός έχει εκτιναχθεί τα ύψη. Ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από τη μεγάλη έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται γενικότερα στην αγορά και από το γεγονός πως μόνο στην Αττική το 2008 κατασχέθηκαν περίπου 1.000 αυτοκίνητα κάθε μήνα. Φέτος τα πράγματα διαγράφονται χειρότερα και όπως φαίνεται οι κατασχέσεις οχημάτων θα αυξηθούν δραματικά καθώς τόσο οι απλοί καταναλωτές όσο και οι έμποροι που έχουν λάβει κάποια χρηματοδότηση από τράπεζες για τα αυτοκίνητα που έχουν στα καταστήματά τους δεν μπορούν να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.Στην προσπάθειά τους να...
καλύψουν μέρος των επισφαλών δανείων που είχαν χορηγήσει στους πρώην κατόχους των κατασχεμένων Ι.Χ. πωλούν όσο όσο ακόμη και ακριβά υπερπολυτελή μοντέλα.Οι περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω για τις τιμές πώλησης αυτοκινήτων που εκποιήθηκαν από τις τράπεζες στις 3 Φεβρουαρίου είναι ενδεικτικές. Αρχικά έχουμε ένα Jeep Wra­­ngler Limited μοντέλο του 2002 με κινητήρα 4 λίτρων πωλήθηκε στα 9.500 ευρώ, ένα Subaru Forester Turbo του 2004 έναντι 10.500 ευρώ, ένα Smart ForTwo του 2005 έναντι 2.500 ευρώ, ένα VW Polo του 2001 έναντι 1.500 ευρώ, ένα Mitsubishi Pajero μοντέλο 2001 έναντι 4.500 ευρώ, ένα Chevrolet Captiva μοντέλο 2007 έναντι 17.000 ευρώ, Jeep Cherokee του 2006 (πετρέλαιο) έναντι 16.000 ευρώ.(πηγή Ημερησία)
Bookmark and Share