Χάκερς "άφησαν..άφραγκο"τον υπουργό Δικαιοσύνης της Αγγλίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Χάκερς "άφησαν..άφραγκο"τον υπουργό Δικαιοσύνης της Αγγλίας.

...Ηταν μια δραματική έκκληση για βοήθεια. Φωνή απόγνωσης όχι από τον οποιονδήποτε, αλλά από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Βρετανίας Τζακ Στρο!
Είχε μείνει -υποτίθεται- απένταρος στο Λάγκος της Νιγηρίας, χωρίς τροφή και κατάλυμα, και εκλιπαρούσε: «Στείλτε μου,παρακαλώ, 3.000 δολάρια για να μπορέσω να επιστρέψω στην πατρίδα» . Μόνον που επρόκειτο για απάτη νιγηριανών χάκερ!
Στο γραφείο της οργάνωσης του κόμματος των Εργατικών, στην εκλογική περιφέρεια του Μπλάκμπερν, εκεί όπου εκλέγεται ο κ. Στρο, σήμανε συναγερμός μόλις έφτασε το e-mail μέσω του επίσημου λογαριασμού του υπουργού στο hotmail: «Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο έχασα το πορτοφόλι μου, με όλα μου τα χρήματα. Θα σας παρακαλούσα να με διευκολύνετε με ένα μικρό δάνειο για να τακτοποιήσω τον λογαριασμό μου στο ξενοδοχείο και για το αεροπορικό εισιτήριο της επιστροφής μου...». Μα ήταν δυνατόν να βρεθεί ένας υπουργός σε τόσο οικτρή θέση; Και φυσικά δεν ήταν.
Επειτα από σύντομη έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ίδια επιστολή με προέλευση Rt Ηon Jack Straw ΜΡ είχε αποσταλεί σε τουλάχιστον 200 συνεργάτες και οπαδούς του υπουργού και για να φανεί αξιόπιστη ανέφερε ότι ο κ. Στρο βρισκόταν στη Νιγηρία δήθεν για τη διάσκεψη κορυφής υπό τον βαρύγδουπο τίτλο: Ενίσχυση της Νεολαίας για την Καταπολέμηση του Ρατσισμού. Ολα ψέματα, προφανώς έργο νιγηριανών χάκερ που κατάφεραν να παρεισφρήσουν στον λογαριασμό του κ. Στρο στο hotmail, όπως τουλάχιστον πιστεύουν στην οργάνωση του Μπλάκμπερν.
πηγή Το Βήμα
Bookmark and Share