Την αθώωση των οχτώ βαθμολογητριών των εξετάσεων των Αγγλικών ζητούν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Την αθώωση των οχτώ βαθμολογητριών των εξετάσεων των Αγγλικών ζητούν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Την αθώωση των οχτώ βαθμολογητριών του μαθήματος των Αγγλικών στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ, τον Ιούνιο του 2007, ζήτησαν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Tύπου, με αφορμή την έναρξη της δίκης τους την Παρασκευή.
Οι οχτώ βαθμολογήτριες, οι οποίες κατηγορούνται για «νόθευση δημοσίων εγγράφων κατά συρροή», δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μαζί με την φερόμενη ως ηθική αυτουργό, πρόεδρο του βαθμολογικού κέντρου ειδικών μαθημάτων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Τα προεδρεία των πέντε ΕΛΜΕ ζήτησαν να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και να διεξαχθεί μία δίκαιη δίκη, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης επέμειναν πως «οι βαθμολογήτριες δεν πρέπει να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα χάριν σκοπιμοτήτων», ενώ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν να κληθεί να καταθέσει στην δίκη και ο υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Κώστας Μανιάτης, δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, καθώς «η αλλοίωση των βαθμών ήταν συνέπεια ισχυρής πίεσης ανωτέρων στελεχών». «Δεν υπήρχε πρόθεση και δόλος από τις βαθμολογήτριες. Αλλοίωσαν την βαθμολογία από αγαθή προαίρεση», είπε.

Σε ένδειξη συμπαράστασης οι ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει για την Παρασκευή τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.), ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Bookmark and Share