Μαζική απόβαση 112 λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Μαζική απόβαση 112 λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι

των 150 κατοίκων..!

«Απόβαση» στο Αγαθονήσι με βάρκες και φουσκωτά έκαναν προχθές 112 λαθρομετανάστες, αιφνιδιάζοντας τους περίπου 150 κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού, το οποίο πρόσφατα είχε επισκεφθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "το Βήμα".
Στο νησί σήμανε συναγερμός. Οι λαθρομετανάστες έφθαναν κατά κύματα στο λιμάνι αλλά οι τολμηρότεροι αποβιβάζονταν εν μέσω θαλασσοταραχής στις γειτονικές βραχονησίδες Νερονήσι, Στρογγυλή και Κατσαγάνι και έπρεπε κάποιος να τους μαζέψει από εκεί, αφού στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα πολλοί είχαν τραυματισθεί ή είχαν πέσει στη θάλασσα.
Οι τέσσερις αστυνομικοί έπρεπε πρώτα να τους συλλάβουν και εν συνεχεία να προωθήσουν τους τραυματίες στο μοναδικό αγροτικό ιατρείο, τους υπόλοιπους να τους σιτίσουν από το μοναδικό εστιατόριο και τέλος να τους στεγάσουν στη μοναδική αποθήκη. Την ίδια ώρα ο

..δήμαρχος βρισκόταν σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Ναυτιλίας, επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και παρακαλώντας να σταλεί στο νησί πλοίο για να μεταφέρει τους μετανάστες σε άλλο νησί με υποδομές. Μόλις ηρέμησε η θάλασσα χθες το μεσημέρι, εμφανίστηκε το πλοίο της γραμμής και μετέφερε τους 112 λαθρομετανάστες στη Σάμο. Από τη Σάμο ορισμένοι θα μεταφερθούν στη Χίο.
Bookmark and Share