Το 65,6% των Ελλήνων λέει "ναι" στη συναίνεση, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Το 65,6% των Ελλήνων λέει "ναι" στη συναίνεση,

χωρίς βέβαια αυτό να έχει μεγάλη σημασία καθώς το 60%... των πολιτικών αρχηγών (ήτοι τα 3/5) αποφάσισαν το αντίθετο..
..
Πέρα απ΄τα ποσοστά που δίνει στα κόμματα η σημερινή δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η άποψη των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πρόταση περί συναίνεσης του κ.Καραμανλή.
Υπέρ της πολιτικής συναίνεσης λοιπόν για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την ελληνική, αλλά και τη διεθνή οικονομία, τάσσονται σε ποσοστό 65,6% οι έλληνες πολίτες έναντι 31,7% που διαφωνεί.Κι αυτό ακόμα και αν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (πλην του κ.Καρατζαφέρη) απέρριψαν την πρόταση από την πρώτη στιγμή...
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι παγιώνεται το σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, ενώ ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο μάλιστα αυξάνει τη διαφορά.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,8 ποσοστιαίες μονάδες και συγκεντρώνει το 33,1%, έναντι 29,3% της ΝΔ. Ακολουθουν ΚΚΕ με 7,5%, ΣΥΝ 6,7% και ΛΑΟΣ με 4,3%.
Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ όμως μειώνεται στις 2,8% μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, εύρημα που έχει επιβεβαιωθεί και σε άλλες έρευνες.
Bookmark and Share