Πιο υγιείς οι ελληνικές από τις τράπεζες σε Ευρώπη-ΗΠΑ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Πιο υγιείς οι ελληνικές από τις τράπεζες σε Ευρώπη-ΗΠΑ.

Aπό την εφημερίδα "Ημερησία".

«Θωράκιση» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων φανερώνουν οι ισολογισμοί των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, καθώς ο κλάδος έχει ενσωματώσει έγκαιρα στα οικονομικά του αποτελέσματα το «χειρότερο» σενάριο για την κρίση, έχοντας ήδη μέσα στο 2008 πραγματοποιήσει προβλέψεις ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, διπλάσιες σε σύγκριση με τις προβλέψεις του 2007. Την άποψη αυτή διατυπώνουν αναλυτές των εγχώριων και ξένων τραπεζών.
Τραπεζικοί παράγοντες και χρηματιστηριακοί αναλυτές παρατηρούν ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα διαθέτουν από τους καλύτερους δείκτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα, έχουν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Ο δείκτης των ιδίων κεφαλαίων προς το ενεργητικό για τις ελληνικές τράπεζες διαμορφώθηκε στο τέλος του 2008, στο 7% για την Ελλάδα, έναντι περίπου 4% στη Γερμανία. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών με στοιχεία Δεκεμβρίου 2008 ήταν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο, ξεπερνώντας το 10%.
Αν το οικονομικό περιβάλλον δεν επιδεινωθεί δραματικά στο παγκόσμιο και εγχώριο σκηνικό, επισημαίνουν οικονομολόγοι και αναλυτές, κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν κεφαλαιακό πρόβλημα το προσεχές διάστημα, μετά και τις πρόσθετες προβλέψεις τις οποίες πραγματοποίησαν...
Bookmark and Share