Διφορούμενη ανακοίνωση του ΓΕΝ διαψεύδει την έκρηξη στη φρεγάτα "Ψαρά". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Διφορούμενη ανακοίνωση του ΓΕΝ διαψεύδει την έκρηξη στη φρεγάτα "Ψαρά".

Email από
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) με μία δίφορούμενη ανακοίνωση, διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες περί έκρηξης στη φρεγάτα "ΨΑΡΑ", η οποία περιπολεί στην περιοχή της Σομαλίας και μάλιστα επιτελεί και τον ρόλο της ναυαρχίδας της ναυτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα περί συμβάντος στο σκάφος σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου της 23ης Μαρτίου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
α. Ουδεμία έκρηξη, ούτε οιοδήποτε έτερο σοβαρό συμβάν έλαβε χώρα στη φρεγάτα "ΨΑΡΑ", που να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και να επηρεάζει την αξιοπλοΐα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του πλοίου.
β. Η ελληνική φρεγάτα συνεχίζει να ταξιδεύει και να επιχειρεί στην περιοχή της Σομαλίας, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται και από την επίσκεψη του Υποναυάρχου Du Jingchen, διοικητή της κινεζικής ναυτικής δύναμης TF 169, την 22 Μαρτίου 2009 επί του πλοίου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση φυσικά και δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνέβη κάποια έκρηξη στο σκάφος, απλά "καθησυχάζει" πως δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό συμβάν. Μήπως το ΓΕΝ θα έπρεπε να είναι πιο "διαφωτιστικό" με την ανακοίνωσή του;"
Bookmark and Share