Περιορίζει την παρουσία αλλοδαπών μαθητών στα Ιταλικά σχολεία ο Σ.Μπερλουσκόνι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Περιορίζει την παρουσία αλλοδαπών μαθητών στα Ιταλικά σχολεία ο Σ.Μπερλουσκόνι.

Η παρουσία των αλλοδαπών μαθητών στα ιταλικά σχολεία δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 30% ανά τάξη, σύμφωνα με νέο νόμο της Ιταλικής κυβέρνησης.

«Από το σχολικό έτος 2010-2011, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή νέος κανονισμός που θα περιορίζει την παρουσία των αλλοδαπών μαθητών, στα ιταλικά σχολεία: βάσει του νέου μέτρου ότι τα παιδιά των μεταναστών δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 30%, επί του συνόλου μαθητών της κάθε τάξης», ανακοίνωσε η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι. Σύμφωνα με την Ιταλίδα υπουργό ο νέος κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται πειραματικά, από την επόμενη σχολική χρονιά, ωστόσο διευκρίνισε ότι χρειάζονται τουλάχιστον δώδεκα μήνες για να μπορέσει να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία.
Η Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην περίπτωση του...
δημόσιου δημοτικού σχολείου της Ρώμης, Κάρλο Πιζακάνε, όπου σε σύνολο 180 μαθητών, οι 165 προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. «Περιπτώσεις σαν και αυτή πρέπει να μας κάνουν να προβληματισθούμε. Η γνώση της ιταλικής γλώσσας και του Συντάγματος της χώρας, είναι στοιχεία απαραίτητα για την ένταξη των παιδιών», δήλωσε η υπουργός Παιδείας της Ιταλίας.
Bookmark and Share