Νέο πρόβλημα με τη διαχείρηση των απορριμάτων της Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Νέο πρόβλημα με τη διαχείρηση των απορριμάτων της Θεσσαλονίκης.

Νέο μέτωπο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, με τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Αντωνίου ν αντιδρούν στην κατασκευή του εργοστασίου καύσης υπολειμμάτων αυτή τη φορά.
"Αρνούμαστε τη χωροθέτηση οποιασδήποτε εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης απορριμάτων στην περιοχή μας", αναφέρεται σε...ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου που συνυπέγραψαν τόσο ο δήμαρχος Βασιλικών όσο κι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Όπως υποστηρίζουν:
* Η περιοχή μας έχει υποστεί σημαντική οικολογική επιβάρυνση τα τελευταία 30 χρόνια εξαιτίας της λειτουργίας της παράνομης χωματερής Ταγαράδων.
* Η μελέτη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Βασιλικών χαρακτηρίζει την περιοχή όπου βρίσκεται ο επίμαχος χώρος "περιοχή προστασίας και οικοανάπτυξης".
* Υπάρχει ανεπτυγμένος γεωργικός και κτηνοτροφικός τομέας με εξειδικευμένα επώνυμα αγροτικά προιόντα που θα υποστούν τεράστια απώλεια αγοραστικής αξίας και δυσφήμιση.
* Η λεκάνη απορροής του χώρου καταλήγει σε ρέμα και η πιθανότητα έκτακτου γεγονότος σ ένα τέτοιο έργο θα προκαλέσει αναμφισβήτητα ζημιά στον υδροφόρα ορίζοντα.
* Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων υπάρχει άλλος ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων) της νομαρχίας Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα η περιοχή να πολιορκείται από επιβαρυντικές δράσεις για το περιβάλλον(πηγή ελευθεροτυπία).
Bookmark and Share