"Κλείστε τον Άλαν Γκρίσπαν στη φυλακή!" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"Κλείστε τον Άλαν Γκρίσπαν στη φυλακή!"

Όλο και περισσότεροι αναλυτές διεθνώς φωτογράφιζαν εμμέσως τον Άλαν Γκρίσπαν(φωτογ.),πρώην διοικητή της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) ως το Νο1 υπεύθυνο της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Κανείς όμως δεν το είχε κάνει ως σήμερα ευθέως.
Ο αναλυτής της Societe Generale και γνωστός για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του, Albert Edwards, τόλμησε όμως επιτέλους να γράψει στην εβδομαδιαία έκθεση στρατηγικής του αυτά που όλοι οι έγκυροι αναλυτές σκέφτονταν εδώ και καιρό κανένας όμως δεν τολμούσε να πει.Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν το άρθρο του Άλαν Γκρίνσπαν στη Wall Street Journal, με το οποίο ο πρώην πρόεδρος της Fed προσπαθούσε και πάλι να πείσει πως η πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων που ακολούθησε δεν ευθύνεται για τη φούσκα του δανεισμού και τη σημερινή κρίση. Τι απάντησε ο Αναλυτής της Societe Generale..;
«Ο Greenspan και οι συν-καταστροφείς του στη Fed επανέλαβαν τη συνηθισμένη τους ατάκα ότι η αμερικανική φούσκα οφείλεται στις υπερβολικές αποταμιεύσεις στην Κίνα και τον αναπτυσσόμενο κόσμο και πως δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαν να κάνουν για να τη σταματήσουν! Πώς μπορούν, όμως, να του επιτρέπουν να συνεχίζει να γράφει αυτές τις αηδίες που μόνο τον εαυτό του εξυπηρετούν, την ώρα που... έχει διαδραματίσει κατά πάσα πιθανότητα ΤΟΝ βασικό ρόλο στην καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας; (παρεμπιπτόντως, ποιοι κάθονταν άπραγοι τις περισσότερες φορές, γνέφοντας καταφατικά απέναντι στη Fed, αν δεν ήταν άλλοι από τον σημερινό πρόεδρό της Ben Bernanke και τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner. Κλείστε τους όλους μέσα, λέω εγώ). Εάν σε κάποιον αξίζει να του αφαιρέσουν τον τίτλο του ιππότη, πριν ακόμα και από τον σερ Fred Goodwin, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Royal Bank of Scotland, αυτός είναι ο σερ Alan Greenspan, για την εγκληματικά κακή λήψη αποφάσεων, την οικονομική αμέλεια και την ανησυχητική πλήρη απουσία συνείδησης των όσων έχει κάνει. Εάν ο σερ Alan δεν είναι πραγματικά εγκληματικά αμελής, τότε (…) είναι σχεδόν σίγουρα εγκληματικά τρελός».
Bookmark and Share