Πάλι τα ίδια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Πάλι τα ίδια..

Εκεί που νομίσαμε πως οι τραγελαφικές καταστάσεις με τις διαφωνίες μεταξύ γονέων για το αν στις παρελάσεις πρέπει αριστούχοι αλλοδαποί μαθητές να κουβαλούν τη σημαία ή όχι είχαν τελειώσει,ήρθε η νέα υπόθεση «Οδυσσέα Τσενάι», αυτή τη φορά στις Καλύβες Χαλκιδικής,να μας επιβεβαιώσει για το αντίθετο..
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της περιοχής εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να κρατήσει την ελληνική σημαία στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο αλβανικής καταγωγής μαθητής, Τζενίνο Ντοσάρι.
Προτείνουν τη συμβιβαστική -όπως τη χαρακτηρίζουν- λύση να παρελάσει ο αριστούχος μαθητής με το λάβαρο του σχολείου και να παραιτηθεί από το δικαίωμα της σημαίας. Σε περίπτωση άρνησή τους μαθητή, οι γονείς αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη παρέλαση.
Και το ερώτημα είναι ένα:
ποιος προσβάλλει περισσότερο την Ελληνική σημαία αλλά και ποιος δεν τιμά την Εθνική επέτειο,
ένας αλλοδαπός αριστούχος μαθητής που σίγουρα αγωνίστηκε για να διακριθεί και επιθυμεί να είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του
ή
μερικοί γονείς που πίσω απ΄την "εθνική τους υπερηφάνια" κρύβουν τα.."κόμπλεξ" που τους προκαλεί η ιδέα πως ένα παιδί που δε γεννήθηκε Έλληνας έχει ξεπεράσει σε επιδόσεις τα δικά τους τέκνα;

H θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη:
Aφήστε το παιδί να παρελάσει και μη καλλιεργείτε φυλετικό μίσος στη νέα γενιά που έρχεται.
Σε τελική ανάλυση σκεφτείτε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας.Ακόμη και των παιδιών σας..
Bookmark and Share