«Η Πορτογαλία αρνείται ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

«Η Πορτογαλία αρνείται ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια

για να μη συγκριθεί με "προβληματικές"χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία»!
,.
"Ο υπουργός οικονομικών της Πορογαλίας κ.Πίνο αρνείται τη σύγκριση με Ιρλανδία και Ελλάδα" επιγράφει εκτεταμένο άρθρο της στις οικονομικές σελίδες η έγκυρη Frankfurter Allgemeine Zeitung (εικόνα) :
«Η Πορτογαλία αμύνεται στο ενδεχόμενο να συγκριθεί με χώρες όπως η Ιρλανδία ή η Ελλάδα, οι οποίες εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν απειλείται η παραμονή τους στην ευρωζώνη. ‘Η κατάστασή μας είναι τόσο σταθερή ώστε από τη σημερινή σκοπιά δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από την ΕΕ’ δήλωσε ο υπουργός οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα. Έτσι η Πορτογαλία δεν ζητά την έκδοση ευρωομολόγων με τα οποία οι οικονομικά ασθενέστερες χώρες μπορούν να αποφύγουν μειονεκτήματα που προκύπτουν από τη μειωμένη πιστοληπτική τους ικανότητα.»
Και η Frankfurter Allgemeine Zeitung συνεχίζει :
«Το γεγονός ότι εταιρείες αξιολόγησης όπως είναι η Standard & Poor’s πριν από ένα μήνα – δίπλα στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία – εκτίμησαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του από ΑΑ- σε Α+ το θεωρεί άδικο ο υπουργός οικονομικών Πίνο. Στην ευρωζώνη μόνο η Ελλάδα αξιολογείται ακόμα χειρότερα με Α-. ‘Δεν ελήφθη υπόψιν ότι η Πορτογαλία τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα’ δήλωσε ο Πίνο, ο οποίος ανήκει ως ανεξάρτητος οικονομολόγος από το 2005 στην σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον Ζοζέ Σόκρατες.»
πηγή Ντόιτσε Βέλλε
Bookmark and Share