Μυνήματα αισιοδοξίας για ανάκαμψη απ΄τον Warren Buffett. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Μυνήματα αισιοδοξίας για ανάκαμψη απ΄τον Warren Buffett.

λόγια ενός ανθρώπου που γνωρίζει όσο λίγοι την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας..
.
Η αμερικανική οικονομία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε «χαώδη κατάσταση» φέτος και ίσως του χρόνου, σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, πριν ανακάμψει απ’ τον «ακατάσχετο δανεισμό» που «προκάλεσε τη χειρότερη κρίση» στο χρηματοοικονομικό σύστημα που βίωσε ο ίδιος.
Όπως έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους επενδυτές της Berkshire Hathaway «Η οικονομία και οι μετοχές θα ανακάμψουν και οι καλύτερες ημέρες θα έλθουν». Γι αυτό και επισήμανε πως θα περάσει την κρίση αυτή κάνοντας νέες επενδύσει για την εταιρία του.«Η οικονομία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση το 2009 - και πιθανόν περισσότερο», γράφει ο Buffett. «Αν και ο δρόμος δεν ήταν ομαλός, το οικονομικό μας σύστημα λειτούργησε εξαιρετικά όλα αυτά τα χρόνια. Δημιούργησε εξαιρετικές προοπτικές για τους ανθρώπους, όσο κανένα άλλο, και θα συνεχίσει να το πράττει».
Σημειώνεται πάντως ότι οι επενδύσεις της Berkshire το 2008 έχασαν πάνω από 10 δισ δολ. σε αξία, που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση αναγκάζοντας τον Buffett να παραδεχθεί στην επιστολή ότι έκανε πέρυσι κάποιες «ανόητες επιλογές».
Bookmark and Share