Για την καταδίκη του Β.Μπολάνου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Για την καταδίκη του Β.Μπολάνου.

Εmail από
..............Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.):

"Σε μια προκλητική ακόμη και για τα δεδομένα της Αλβανίας απόφαση, τοδικαστήριο της Αυλώνος καταδίκασε χθες (21-4-09) με προσχηματικούς λόγουςτον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχο Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο σε κάθειρξη 6μηνών, χρηματικό πρόστιμο 4000 ευρώ και στέρηση δικαιώματος άσκησηςκαθηκόντων για 3 έτη, επιχειρώντας ουσιαστικά την πολιτική του εξόντωση.
Ηαπόφαση αυτή, που θυμίζει τις εποχές Χότζα και Μπερίσα (1992-1995), έρχεταιως κορωνίδα μιας σειράς απηνών πολιτικών και δικαστικών διώξεων εις βάροςτου ηγέτη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, που αγωνίζεται τα τελευταίαχρόνια έργω και λόγω για την προάσπιση των εθνικών δικαίων σε ολόκληρο τοχώρο της Βορείου Ηπείρου. Η δράση του έχει... ενοχλήσει αφάνταστα τουςεθνικιστικούς εκείνους κύκλους της γείτονος χώρας που θέλουν την Ελληνικήκοινότητα της Β. Ηπείρου άφωνη, αποδυναμωμένη και συρρικνωμένη στα ασφυκτικάόρια που της επέβαλε το καθεστώς Χότζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σ. Μπερίσααποδοκιμάζει εμμέσως αυτή την έωλη νομικά απόφαση. Ωστόσο πρέπει ξεκάθαρακαι ειλικρινά η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας να αποφασίσει αν θέλει ναεφαρμόσει τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία των εθνικών μειονοτήτωνπου και η ίδια έχει υπογράψει ή αν θα κρύβεται πίσω από νομικά τερτίπια τηςδήθεν ανεξάρτητης αλβανικής δικαιοσύνης συνεχίζοντας ουσιαστικά την πολιτικήεξόντωσης του Ελληνισμού.

Καθήκον όλων μας, Ελλαδιτών και Βορειοηπειρωτών, τη στιγμή αυτήείναι να σταθούμε στο πλευρό του ηγέτη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Μπολάνου διότι ηαπόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά στρέφεται ουσιαστικά εναντίον τουΒορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Οι Βορειοηπειρώτες ενωμένοι πρέπει ναπυκνώσουν τις τάξεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέρα από πικρίες και διαφωνίες, εν όψειμάλιστα και της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών τουΙουνίου στην Αλβανία.

Από ελληνικής πλευράς, καθήκον και υποχρέωση της επίσημηςπολιτείας, αλλά και όλων των κομμάτων, είναι η απερίφραστη και δυναμικήκαταδίκη της νέας αυτής αλβανικής πρόκλησης που έρχεται να δυναμιτίσει γιαμία ακόμη φορά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους ναασχοληθεί με τον πυρήνα του Βορειοηπειρωτικού θέματος που συνίσταται στηνπλήρη κατοχύρωση όχι μόνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των εθνικώνδικαίων των συμπατριωτών μας σε ολόκληρο το χώρο της Β. Ηπείρου. Δυστυχώςγια μία ακόμη φορά η επίδειξη διαλλακτικότητας από την πλευρά της χώρας μαςμε την πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης Αλβανίας-ΕΕ χωρίς τηνανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων υπέρ των Βορειοηπειρωτών, δεν απέτρεψε τηνπολεμική εναντίον τους. Θυμίζουμε πως το ίδιο συνέβη και με την συναίνεσητης χώρας μας για την είσοδο της Αλβανίας στη ΔΑΣΕ (νυν ΟΑΣΕ) και στο ΝΑΤΟ,που επίσης δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της Αλβανίας. Υπό αυτές τιςσυνθήκες, ως ΣΦΕΒΑ φρονούμε ότι η πραγματοποίηση της προγραμματισμένηςεπίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα την επόμενη εβδομάδα δεν έχεινα προσφέρει τίποτε και η αναβολή της θα είναι μια πρώτη υπεύθυνη απάντησηστον ανθελληνισμό που χαρακτηρίζει μεγάλο τμήμα της αλβανικής πολιτικήςηγεσίας.
Bookmark and Share