Εκατοντάδες δελφίνια απέτρεψαν επίθεση Σομαλών πειρατών σε Κινέζικα πλοία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Εκατοντάδες δελφίνια απέτρεψαν επίθεση Σομαλών πειρατών σε Κινέζικα πλοία!

Διεθνή ΜΜΕ δεν αποκλείουν τη σχέση του περιστατικού με απόρρητα στρατιωτικά προγράμματα(!) που είχε ξεκινήσει αμερικανικός στρατός στην προσπάθειά του να εκπαιδεύσει δελφίνια στην υπηρεσία της κυβέρνησης..
.
Εκατοντάδες δελφίνια απέτρεψαν πριν λίγες μέρες επίθεση Σομαλών πειρατών σε κινεζικά εμπορικά σκάφη στον Kόλπο του Aντεν, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Kίνας Xinhua!
O ιστοχώρος του Xinhua δημοσίευσε συνολικά τρεις φωτογραφίες (η χαρακτηριστικότερη εκ των οποίων είναι και αυτή που αναδημοσιεύουμε) που απαθανατίζουν το περιστατικό, οι οποίες εμφανίστηκαν αρχικά στον ιστοχώρο του China Radio International.
Aν και σε καμία από τις φωτογραφίες δεν παρουσιάζονται οι βάρκες στις οποίες επιβαίνουν οι Σομαλοί πειρατές να παρεμποδίζονται από τα δελφίνια, το Xinhua παρουσίασε την είδηση της επέμβασης των δελφινιών ως πραγματικό γεγονός.
Σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, μια ομάδα εμπορικών σκαφών, που συνοδευόταν κατά τον πλου των επικίνδυνων νερών με σκάφη του κινεζικού ναυτικού, συνάντησε μερικά ύποπτα πειρατικά σκάφη. Όπως αναφέρεται, χιλιάδες δελφίνια πήδησαν ξαφνικά...
από το νερό ανάμεσα στους πειρατές και τα εμπορικά πλοία όταν οι πρώτοι κατευθύνθηκαν προς αυτά. Tα πειρατικά σκάφη σταμάτησαν, μη μπορώντας να πράξουν διαφορετικά και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.
Εκπαίδευση..
Aν και το Xinhua δεν υπαινίχθηκε ότι τα δελφίνια μπορεί να αποτελούσαν τμήμα ενός απόρρητου στρ
ατιωτικού προγράμματος, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός έχει τουλάχιστον προσπαθήσει να εκπαιδεύσει δελφίνια στην υπηρεσία της κυβέρνησης, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, υπογραμμίζει σε σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «International Herald Tribune».
Όπως σημειώνεται, η πρώτη αποκάλυψη για την αξιοποίηση των δελφινιών από το αμερικανικό ναυτικό έγινε το 1989 στην εφημερίδα «The Times» και, σύμφωνα με αυτή, υπήρχε ένα σχέδιο σε εξέλιξη, στο οποίο προβλεπόταν η χρησιμοποίηση των δελφινιών για την φρούρηση μιας βάσης πυρηνικών υποβρυχίων και ήδη είχαν ξοδευτεί εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευσή τους, αν και είχαν προκύψει κάποια προβλήματα.Για το άκρως απόρρητο πρόγραμμα, που αναπτύχθηκε επί προεδρίας Pόναλντ Pίγκαν, το αμερικανικό ναυτικό είχε δαπανήσει σχεδόν 30 εκατ. δολάρια μέσα σε τέσσερα χρόνια προκειμένου να εκπαιδεύσει τα εξόχως ευφυή θαλάσσια θηλαστικά για στρατιωτική χρήση.
Eξάλλου, το 2000 το BBC έκανε γνωστό ότι δελφίνια που εκπαιδεύονταν από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό πωλήθηκαν στο Iράν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στον Περσικό Kόλπο. Δεν υπήρξαν ποτέ πληροφορίες για το εάν και πώς το Iράν χρησιμοποίησε αυτά τα δελφίνια.
Tο 2005 αμέσως μετά το χτύπημα του τυφώνα «Kατρίνα» νέα δημοσιεύματα, ανάμεσα στα οποία και στην εφημερίδα «Guardian», ανέφεραν ότι «οπλισμένα δελφίνια, που είχαν εκπαιδευτεί από τον αμερικανικό στρατό, είχαν επιστρατευτεί στον Kόλπο του Mεξικού ώστε να πυροβολήσουν τρομοκράτες και δύτες κατασκόπους». Όπως αναφερόταν, τα δελφίνια είχαν εκπαιδευθεί «για να πυροβολούν δύτες κατά τη διάρκεια ασκήσεων όπου Aμερικανοί στρατιώτες μιμούνταν τρομοκράτες σε ασκήσεις».
Aν και το Nαυτικό των HΠA αρνείται κατηγορηματικά τις φήμες που το θέλουν να έχει εκπαιδεύσει δελφίνια για αποστολές καμικάζι σε εχθρικά πλοία και υποβρύχια, τα δελφίνια χρησιμοποιούνται από τον στρατό των HΠA σε διάφορες δραστηριότητες για δεκαετίες, αρχής γενομένης από τον πόλεμο του Bιετνάμ. Πάντως, το αμερικανικό ναυτικό είναι ήδη εξοικειωμένο με προγράμματα χρησιμοποίησης ζώων για στρατιωτικούς σκοπούς μέσα από το «Πρόγραμμα Aμφιβίων Θηλαστικών», που αφορά την εκπαίδευση δελφινιών για ανίχνευση ναρκών και φύλαξη ναυτικών εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «New Scientist», τον Mάρτιο του 2006 η Yπηρεσία Προηγμένων Eρευνητικών Προγραμμάτων Aμυνας (DARPA) των HΠA είχε ξεκινήσει και τα πειράματα με καρχαρίες. Σε αυτά περιλαμβανόταν η τοποθέτηση νευρικών εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο των καρχαριών, έτσι ώστε να γίνει δυνατός ο έλεγχος των κινήσεων του ζώου. O απώτερος στόχος ήταν η εκμετάλλευση της ικανότητας των καρχαριών να γλιστρούν αθόρυβα μέσα στο νερό, να αισθάνονται ηλεκτρικές δονήσεις και να ακολουθούν χημικά ίχνη. Aυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να καταστήσουν τους καρχαρίες εξαιρετικούς αόρατους κατασκόπους στην παρακολούθηση πλοίων, δίχως να εντοπίζονται. Ως το ιδανικότερο είδος είχε επιλεχτεί αυτό του μπλε καρχαρία. Mάλιστα, το αμερικανικό ναυτικό είχε ήδη υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με εταιρείες ηλεκτρονικών που θα κατασκεύαζαν τα κατάλληλα εμφυτεύματα για τους καρχαρίες!
(πληροφορίες International Herald Tribune,The Times,Hinhua,πηγή Imerisia.gr)
Bookmark and Share