"Eίμαστε έτοιμοι για ένα λογικό συμβιβασμό με την Ελλάδα".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

"Eίμαστε έτοιμοι για ένα λογικό συμβιβασμό με την Ελλάδα"..

"άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε" απ΄τον υπουργό εξωτερικών της ΠΓΔΜ που υποσχέθηκε και περισσότερους σκοπιανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν..

«Εκφράσαμε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει την θέληση για την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού με την Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεραστεί η ανορθολογική αυτή εκκρεμότητα και έτσι να ενδυναμωθεί η συνεργασία και η σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ που επισκέπτεται τα Σκόπια.
Το πόσο "έτοιμοι" όμως αλλά και το ποιό θεωρεί "λογικό συμβιβασμό" ο κ.Μιλοσόσκι το έχει αναλύσει σε προηγούμενες δηλώσεις του:ονομασία "Μακεδονία" για τη χώρα του έναντι όλων & "Βόρεια Μακεδονία" για την Ελλάδα..
Πρόσθεσε πάντως ότι τα Σκόπια, μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών και δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν πρόσφατα, διεμήνυσαν στον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ότι είναι ευπρόσδεκτος(!) να επισκεφθεί τη χώρα.Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Ρόμπερτ Σίμονς, υπογράμμισε ότι η θέση των κρατών-μελών του Οργανισμού όσον αφορά την... υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ επαναδιατυπώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του Στρασβούργου όπως είχε διαμορφωθεί στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου: Η χώρα πληροί τα κριτήρια ένταξης αλλά θα πρέπει πρώτα να διευθετηθεί το ζήτημα του ονόματος.
Ο κ. Σίμονς πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως του Αφγανιστάν, συνιστά κρίσιμο παράγοντα όσον αφορά την πλήρωση των κριτηρίων ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η χώρα του, εφόσον της ζητηθεί, θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της δύναμής της στο Αφγανιστάν, η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 170 στρατιώτες.
Bookmark and Share