Εγκαινιάζεται Ελληνικό σχολείο στη Ζάμπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Εγκαινιάζεται Ελληνικό σχολείο στη Ζάμπια.

Ο Ελληνισμός εκτός των συνόρων,μακρυά απ΄την -επιβαλλόμενη με το ζόρι- εσωτερική μιζέρια και σε πείσμα όσων ελπίζουν για το αντίθετο,συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί.


Eγκαινιάζεται το Σάββατο, το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο στη Λουσάκα της Ζάμπιας (φωτογρ.), σε χώρο που παραχώρησε η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Ζάμπιας.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄ και την πρόεδρο του Euronem Νάσια Μιχαλοπούλου, με την παρουσία των διπλωματικών και των τοπικών αρχών, καθώς και μελών του δικτύου.
Το δημοτικό σχολείο, έκτασης 750 τ.μ., το οποίο διαθέτει επτά αίθουσες και επιπλέον βοηθητικές αίθουσες καθηγητών, καλύπτει τις... ανάγκες 200 μαθητών, σε μία περιοχή που δεν υπάρχουν σχολικά κτίρια και οι μαθητές διδάσκονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Το μεγαλόπνοο αυτό έργο, είχε ενταχθεί στους "στόχους της χιλιετίας" του ΟΗΕ, ενισχύοντας εκτός των άλλων και το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή. Παράλληλα προωθεί την ευρωπαϊκή πολιτική της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, του δικαιώματος στη μόρφωση καθώς και της δημιουργίας κοινωνικού κράτους στον Τρίτο Κόσμο.
πηγή Εξπρές
Bookmark and Share