Ομαλά διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αλβανία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ομαλά διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αλβανία.

Απ΄την Ελληνική μειονότητα -μέχρι στιγμής- πιθανότατα εκλέγονται οι:
  • Βαγγέλης Ντούλες(ΚΕΑΔ)
  • Σπύρος Ξέρρας (Δημοκρατικό Κόμμα)
  • Βαγγέλης Τάβος (Σοσιαλιστικό Κόμμα)

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη "μετακομμουνιστική" εποχή οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν χωρίς να σημειωθούν σοβαρά παρατράγουδα.
Ενώ τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγο,τα exit polls δίνουν σαφές προβάδισμα στο Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.Σύμφωνα με αυτά ο Σαλί Μπερίσα κερδίζει μια άνετη νίκη.Συγκεκριμένα το exit poll της εταιρίας GANY BOBI πρόβλεψε 47,6% στο Δημοκρατικό Κόμμα, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα 38% και στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης 6,5%.Επίσης το... exit poll της εταιρίας ZOGBY έδωσε στο Δημοκρατικό Κόμμα 69 έδρες, 55 στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και 16 παραμένουν, σύμφωνα με το exit poll, αδιευκρίνιστες.
Ωστόσο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπογράμμισε ότι τα exit poll "είναι εκτιμήσεις και δεν αποτελούν το επίσημο αποτέλεσμα".Το ΚΕΑΔ εξασφαλίζει έδρα στην Αυλώνα, όπου εκλέγεται ο Πρόεδρος του Κόμματος Βαγγέλης Ντούλες.
Ακόμη εκλέγονται οι Ελληνικής καταγωγής Σπύρος Ξέρρας με το Δημοκρατικό Κόμμα και Βαγγέλης Τάβος με το Σοσιαλιστικό.Να σημειωθεί ότι η αποχή ήταν σε υψηλά επίπεδα και ξεπέρασε το 50%.
Πάντως,το σημαντικό στοχείο είναι πως οι κρίσιμες αυτές βουλευτικές εκλογές, διεξήχθησαν χωρίς "παρατράγουδα" και κυρίως δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Bookmark and Share