Αναστολή της συνθήκης του Σένγκεν και πιθανά εμπόδια σε όσους ταξιδέψουν προς Ιταλία, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Αναστολή της συνθήκης του Σένγκεν και πιθανά εμπόδια σε όσους ταξιδέψουν προς Ιταλία,

λόγω της συνόδου G8.

Ο προσωρινός περιορισμός της της ισχύος της Συνθήκης του Σένγκεν και της δυνατότητας ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ταξιδεύουν από και προς την Ιταλία, άρχισε να ισχύει από το περασμένο Σάββατο, 27 Ιουνίου και θα συνεχισθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Μέχρι στιγμής, απαγορεύθηκε η είσοδος σε μια μόνο γυναίκα, με Νιγηριανή υπηκοότητα, χωρίς άδεια παραμονής, η οποία προσπαθούσε να εισέλθει στην Ιταλία από την Αυστρία, με τραίνο, από την περιοχή Άλτο Άντιτζε.
Η ιταλική αστυνομία, κατέσχεσε επίσης, δυο ξύλινα μπαστούνια του μπέιζ-μπολ, σε τριαντάχρονο Αυστριακό ο οποίος επεχείρησε να περάσει, με το αυτοκίνητό του από το φυλάκιο του Μπρέννερο.
Στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, το... Φιουμιτσίνο της Ρώμης και το Μαλπένσα του Μιλάνου, έχει ζητηθεί από τους επιβάτες προς αναχώρηση να φθάνουν τουλάχιστο μισή ώρα νωρίτερα απ' ότι συνήθως, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με καθυστερήσεις, λόγω των ελέγχων των διαβατηρίων. Το ίδιο ισχύει και για τα λιμάνια του Μπάρι, του Πρίντεζι και της Αγκώνα, από τα οποία σαλπάρουν τα φέρι-μποτ με προορισμό την Ελλάδα.
Το κύμα κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου, όμως, προκάλεσε προσωρινή μείωση του τουριστικού κύματος και, κατά συνέπεια, και του φόρτου εργασίας της αστυνομίας και των ανδρών της Guardia di Finanza, της οικονομικής αστυνομίας.
Συνολικά, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης, αποφάσισε να κινητοποιήσει πάνω από 15.000 άνδρες για να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή της συνόδου "G8" και την ακεραιότητα των προέδρων και αρχηγών κρατών που πρόκειται να αφιχθούν στην Λ' Άκουϊλα την ερχόμενη εβδομάδα.
Bookmark and Share