Ο "γύπας" ήταν τελικά..πυλώνας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ο "γύπας" ήταν τελικά..πυλώνας.

Email από εφημερίδα "Τα Νέα".

Σε πρόσκρουση σε καλώδιο υψηλής τάσης πυλώνα της ΔΕΗ και όχι σε πρόσκρουση και εισρόφηση γύπα, όπως αρχικά είχε καταθέσει ο πιλότος, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η συντριβή του αεροσκάφους F16 πριν από μερικές ημέρες κοντά στο χωριό Μιχαλίτσι Ιωαννίνων.
Η επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος εντόπισε στα συντρίμμια του αεροσκάφους ένα κομμάτι καλωδίου, το οποίο προκάλεσε νέα σειρά ερευνών και καταθέσεων.
Πέραν της πιθανότητας η πτώση να οφείλεται αποκλειστικά στην πρόσκρουση στο ηλεκτροφόρο σύρμα, η επιτροπή εξετάζει και τα ενδεχόμενα να...έκοψε πρώτα το καλώδιο και στη συνέχεια να χτύπησε πάνω του και το μεγάλο πτηνό ή να χτύπησε πρώτα ο γύπας στο ρύγχος του F16 και στη συνέχεια αυτό να έπεσε πάνω στα καλώδια.
Μέχρι στιγμής πάντως, όπως ανέφεραν πηγές του ΓΕΑ χθες αργά το βράδυ, με αφορμή σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος», δεν υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση της επιτροπής που να επιβεβαιώνουν ότι αποκλειστικό αίτιο ήταν το πτηνό.
Στην εκδοχή της πρόσκρουσης στο καλώδιο συνηγορεί και το γεγονός ότι ο 32χρονος πιλότος μετά το εύρημα της επιτροπής έχει αρχίσει να διαφοροποιεί και να μπερδεύει την εξιστόρηση των γεγονότων, ανέφεραν πηγές της Αεροπορίας.
Οριστικές απαντήσεις αναμένονται μετά την αξιολόγηση των στοιχείων του μαύρου κουτιού, το οποίο ήδη έχει σταλεί στην εταιρεία Λόκχιντ των ΗΠΑ.


Bookmark and Share