Ποινική δίωξη εναντίον "παρανομούντων εταιρειών τηλεπικοινωνιών" βλέπει ο παραδοσιακός Τύπος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ποινική δίωξη εναντίον "παρανομούντων εταιρειών τηλεπικοινωνιών" βλέπει ο παραδοσιακός Τύπος..

Η αλήθεια όμως είναι πως οι τέσσερις εταιρείες απλώς τηρούν το Σύνταγμα και δεν παρασύρονται από...γνωμοδοτήσεις απερχόμενων προέδρων του Αρείου Πάγου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά παντός υπευθύνου τεσσάρων εταιριών τηλεπικοινωνιών μετά την άρνησή τους να παραδώσουν στοιχεία συγκεκριμένων κατόχων κινητών τηλεφώνων και χρηστών υπηρεσιών Διαδικτύου.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της απείθειας και στρέφεται κατά κάθε υπευθύνου των εταιρίων ΟΤΕ, Forthnet, Hellas on Line και Tellas.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν καθώς πολίτες είχαν υποβάλει μηνύσεις κατ' αγνώστων για αδικήματα που είχαν διαπραχθεί σε βάρος τους μέσω Διαδικτύου ή κινητών και οι εταιρίες δεν παρέδωσαν στοιχεία ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.
Τα τμήματα νομικής υποστήριξης των τεσσάρων εταιρειών όμως γνωρίζουν καλά πως με τη στάση τους απλώς...τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους άσχετα με το πως αρέσκονται τα παραδοσιακά ΜΜΕ να παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη είδηση αφήνοντας δηλαδή υπονοούμενα για την εφαρμογή του μέτρου και σε περιπτώσεις άρσης ανωνυμίας των bloggers...
Όπως έχουμε ξαναπεί η γνωμοδότηση Σανιδά δεν είναι σε καμία περίπτωση πάνω από το Ελληνικό σύνταγμα,το κοινοτικό δίκαιο,τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή,τα Προεδρικά διατάγματα αλλά ούτε και απ΄τις απλές υπουργικές αποφάσεις..
Bookmark and Share