Ανικανοποίητοι οι ροδακινοπαραγωγοί παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ανικανοποίητοι οι ροδακινοπαραγωγοί παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Παραμένουν στις εθνικές οδούς κρατώντας "όμηρους" και ταλαιπωρώντας για μια ακόμη φορά χιλιάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και τουρίστες που αναγκάζονται να ταξιδεύουν επί μιάμιση ώρα σε επαρχιακές οδούς εν μέσω καύσωνα, για μια απόσταση που κανονικά θα διαρκούσε μόλις 5' επί της αποκλεισμένης Εγνατίας..!

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των παραγωγών ροδάκινου μετά την άκαρπη – όπως οι ίδιοι χαρακτήρισαν - συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.
Συγκεκριμένα,ο κ.Χατζηγάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια εγγυημένη τιμή 18 λεπτών το κιλό για την παράδοση συνπύρηνων ροδάκινων στις βιομηχανίες που μπορεί να αυξηθεί έως τα 21 λεπτά με ενίσχυση του εργασιακού κόστους των βιομηχανιών από το ΛΑΕΚ.Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στις ποσότητες εκείνες που έχουν υποστεί ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Εκτός από το πακέτο των μέτρων ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι ... πρέπει οι ροδακινοπαραγωγοί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς από δω και πέρα αυτές θεωρούνται ως υποκινούμενες και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και η κυβέρνηση θα τραβήξει μία γραμμή διαχωρίζοντας τη θέση της από τις κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών, χαρακτήρισαν άκαρπη τη συνάντηση τους με τον κ.Σωτήρη Χατζηγάκη, σε ό,τι αφορά στο θέμα της απορρόφησης της φετινής πλεονάζουσας παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου.
"Δεν μας ανακοινώθηκε τίποτα συγκεκριμένο. Δεν έχει γίνει κατανοητό πως δύο νομοί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και για να γίνει κατανοητό οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με μεγάλη ένταση", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης των παραγωγών της Πέλλας ΚΑΣΟ "Μέγας Αλέξανδρος", Κώστας Παπαδόπουλος, κατά την έξοδό του από τη συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα "μπλόκα" θα διατηρηθούν με τα τρακτέρ να παραμένουν στις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν από χθες το πρωί. Εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία από τη Θεσσαλονίκη προς Βέροια, Κοζάνη και Έδεσσα να εξυπηρετείται μόνον από παρακαμπτήριες οδούς.
"Αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν οι ομάδες των παραγωγών της Πέλλας και της Ημαθίας, προκειμένου να συντονίσουμε τις κινήσεις μας και να αποφασίσουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κλείσιμο και άλλων κομβικών σημείων στις εθνικές οδούς", πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.


Bookmark and Share