"Το μυστήριο της προέλευσης του ιού φουντώνει." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

"Το μυστήριο της προέλευσης του ιού φουντώνει."

Μεταδίδει το AFP:

"Περίπου σε 160 κράτη σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί κρούσματα, ενώ κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης η πανδημία εκτιμάται ότι θα προσβάλει περί τα δύο δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.
Τα κρούσματα αυξάνονται, αλλά οι γνώσεις των επιστημόνων γι’ αυτόν τον καινούργιο παθογόνο παράγοντα μένουν ελλειμματικές. Οι ερευνητές δεν ξέρουν, παραδείγματος χάριν, γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος εξακολουθεί να μεταδίδεται τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί πλήττει εφήβους και παιδιά, γιατί μεταδίδεται τόσο εύκολα, δεν ξέρουν καν «από πού μας ήρθε» η νέα γρίπη.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας..
και Αναφοράς της Πόλης του Μεξικού, το στέλεχος Η1Ν1 ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε ένα κορίτσι ηλικίας έξι μηνών από το Σαν Λούις Ποτόζι. Το μωρό, που ανέρρωσε πλήρως, δεν είχε βέβαια έρθει ποτέ σε επαφή με χοίρους ούτε υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή όπου κατοικεί. Αρχικώς οι επιστήμονες πίστευαν ότι το πρώτο κρούσμα ήταν ένα αγόρι πέντε ετών, που ζούσε στο ανατολικό Μεξικό κοντά σε μεγάλες μονάδες εκτροφής χοίρων. Σήμερα, όμως, τα δεδομένα αυτά ανατρέπονται, καθώς οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πρώτα κρούσματα της νόσου δεν εμφανίστηκαν τον Απρίλιο, αλλά τον Μάρτιο στο κεντρικό και βόρειο Μεξικό. Επίσης, από τις πρώτες ημέρες της επιδημίας υπάρχουν θετικά δείγματα από την Καλιφόρνια και την Πόλη του Μεξικού.
Το παράξενο, πάντως, είναι ότι τα δείγματα αυτά προέρχονται από αστικά κέντρα...
Το μυστήριο της προέλευσης του ιού φουντώνει."
Bookmark and Share