Ελάχιστη η δυνατότητα επιρροής της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ελάχιστη η δυνατότητα επιρροής της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πολύ μικρή είναι η δυνατότητα επιρροής της Ελλάδας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών διαπιστώνει σε συγκριτική μελέτη του το « Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμμετοχικής Δημοκρατίας» που έχει την έδρα του στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με την έρευνα οι κοινοτικές χώρες ταξινομούνται ως προς την πολιτική τους επιρροή με βάση ένα σύστημα άθροισης μονάδων ανάλογα με την κατοχή θέσεων επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο( θέσεις προέδρου και αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων των πολιτικών ομάδων και των ευρωκοινοβουλευτικών επιτροπών).
Στη βαθμολογία προηγείται όλων η...
Γερμανία με 146,8 μονάδες και η Γαλλία έρχεται δεύτερη με 119 μονάδες. Η Γερμανία είναι πράγματι η χώρα εκείνη που έχει εξασφαλίσει ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό θέσεων επιρροής στο Κοινοβούλιο με 4 προέδρους και 8 αντιπροέδρους κοινοβουλευτικών επιτροπών και τρεις προέδρους και τρεις αντιπροέδρους πολιτικών ομάδων. Αν ληφθεί υπόψη το μέγεθος της Ελλάδας, η χώρα μας κατέχει μια πολύ κακή θέση σε αυτό τον πίνακα δηλαδή έχει πολύ μικρές δυνατότητες επιρροής μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει μόλις και μετά βίας 20 μονάδες ενώ η Ρουμανία φθάνει στις 43,1 μονάδες, το Βέλγιο στις 38, η Πορτογαλία στις 29,8, η Ουγγαρία στις 29,1, η Σουηδία στις 27, η Αυστρία στις 26,3, η Ολλανδία στις 25,6 και η Φιλανδία στις 24,3 μονάδες.
Η Ελλάδα κατέχει στον βαθμολογικό πίνακα την 15η μόλις θέση και πίσω της βρίσκονται δέκα πολύ μικρές σε μέγεθος ή πολύ νέες στην Κοινότητα χώρες που αντιπροσωπεύονται με λίγους ευρωβουλευτές...














newstime.gr

Bookmark and Share