Εικονική προσβολή στο Φαρμακονήσι... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Εικονική προσβολή στο Φαρμακονήσι...

εικονική πραγματικότητα στην Αθήνα.
Από το en kripto


Κλιμακώνει επικίνδυνα την πολιτική των προκλήσεων η Άγκυρα ,μάλιστα προχθές η υπερπτήση 4 εκ των μαχητικών της THK στο Φαρμακονήσι συνδιάστηκε με εικονική προσβολή στρατιωτικού φυλακίου της νήσου ξεπερνώντας κάθε όριο.
Ο σχηματισμός των συνολικά 8 F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11.06 το πρωί νοτίως της Σάμου , πέταξε διαδοχικά επάνω απο το Αγαθονήσι , το Φαρμακονήσι και τους Φούρνους σε ύψος 3.000 ποδών για να συναντήσει τα ελληνικά αεροσκάφη αναχαίτησης κοντά στην Ικαρία.
Ακολούθησε σκληρή εμπλοκή κατα την οποία οι Έλληνες αεροπόροι έκαναν τους Τούρκους συναδέλφους τους να... "ιδρώσουν" τις anti-g φόρμες τους.
Ο σχηματισμός τελικά εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11.36 ,μισή ώρα αργότερα.Την ίδια ημέρα το απόγευμα σχηματισμός..8 τουρκικών F-16 επιχείρησε να παίξει το ίδιο επικίνδυνο παιχνίδι -στον βόρειο τομέα αυτή την φορά- εισερχέμενος στο FIR Αθηνών βορείως της Λέσβου. Ο εικονικός βομβαρδισμός ήρθε να ακολουθήσει την πτήση αεροσκαφών αναγνώρισης RF-4 τις προηγούμενες ημέρες επάνω απο τα συγκεκριμένα νησιά.Αφού οι στόχοι ενδιαφέροντος αναγνωρίστηκαν οι εντελώς αποθρασυμένοι επιτελείς του τουρκικού επιτελείου αεροπορίας διέταξαν την εικονική προσβολή των στόχων χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση απο την ελληνική ηγεσία η οποία αναγκάστηκε να ψελλίσει κάποιες χλιαρές λέξεις που προκαλούν μόνο γέλωτα και θυμηδία στους Τούρκους ομολόγους της.
Συγκεκριμένα η ΥΠΕΞ Μπακογιάννη απάντησε σε αυτή την καθαρά εχθρική ενέργεια (που σε πραγματικά κυρίαρχες χώρες θα προκαλούσε αυτόματα κατάρριψη των εισβολέων) με διαρροές περι "επανεξέτασης" της επίσκεψης της στην Άγκυρα ,ο δέ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΑΠ ακολούθησε στο ίδιο χλιαρό μοτίβο , μάλιστα μερικά φίλα προσκείμενα (σε αυτόν) ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν τις συνηθισμένες γενικότητες περι "ενεργειών που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια παραγωγικής σχέσης και επίλυση σοβαρών ζητημάτων " ως "αυστηρή απάντηση" στους σκληροπυρηνικούς της Άγκυρας!!.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μειμαράκης την ίδια ώρα που η κατάσταση στο Αιγαίο τείνει να πλησιάσει πολύ πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις -με συνεχείς παραβιάσεις που συνεχίστηκαν και σήμερα- αναλώνεται σε εγκαίνια "Κέντρων επαγγελματικής αποκατάστασης" του Στρατού παρέα με κομματικούς παρατρεχάμενους και λοιπές θλιβερές καρικατούρες, προς άγραν ψήφων. Άραγε ο κος Υπουργός έχει μεριμνήσει ώστε οι φαντάροι στο Φαρμακονήσι να έχουν ξεκάθαρους κανόνες εμπλοκής ώστε να μην γίνουν θύματα σε τυχόν αιφνιδιαστικη επίθεση από πλευράς Τουρκίας; Δεν είναι μόνο το πετσόκομα της θητείας και η εξοπλιστική στασιμότητα στις αρμοδιότητες σας κ Μειμαράκη..
Θυμίζουμε ότι στον πόλεμο των 6 ημερών το 1967, ολόκληρη η Ισραηλινή Αεροπορία ήταν στον αέρα επί σειρά ετών, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, έως ώτου να "συνηθίσουν" την κατάσταση οι Άραβες γείτονες, και μιαν ωραία πρωΐαν η "συνηθισμένη βόλτα" έγινε το πρώτο χτύπημα του πολέμου που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των εχθρικών μαχητικών στο έδαφος, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στο Ισραήλ.Στα καθ' ημάς η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας έχει οδηγήσει τα πολεμικά αποθέματα καυσίμων και ανταλλακτικών σε ραγδαία μείωση με τρόπον ώστε εφόσον η Τουρκία πραγματοποιήσει πραγματική επίθεση στο Φαρμακονήσι ή οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να δημιουργήσει κρίση και αλλάγή συνόρων, να βρεθούμε σε μειονεκτικότατη θέση.

Bookmark and Share