"Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αιματοχυσίας, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

"Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αιματοχυσίας,

σε περίπτωση αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο",
υποστηρίζει προκλητικά ο Μ.Ταλάτ!

Τον ισχυρισμό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αιματοχυσίας, σε περίπτωση αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο πριν την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο Ταλάτ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κίπρις» ισχυρίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση αποχώρησης του στρατού, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα...προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία της και στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων ο Ταλάτ χαρακτήρισε το αίτημα των Ελληνοκυπρίων «μη ρεαλιστικό» και υποστήριξε ότι «καμιά ελληνοκυπριακή ηγεσία μέχρι σήμερα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να είναι, όπως είπε, «ρεαλιστής» και πρόσθεσε ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές για τους Τουρκοκύπριους.
Σε ερώτηση, κατά πόσο είναι εφικτή η λύση μέχρι το τέλος του έτους, ο κ. Ταλάτ απάντησε: «λέμε ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί. Ως τουρκική πλευρά την επιθυμούμε, αλλά αυτή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».



Bookmark and Share