Εκκενώθηκε το κτίριο του παλαιού Εφετείου στην Αθήνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Εκκενώθηκε το κτίριο του παλαιού Εφετείου στην Αθήνα.

Εκκενώθηκε πριν λίγο και από τους τελευταίους μετανάστες που έμεναν εκεί σε άθλιες συνθήκες, το κτίριο του πρώην Εφετείου στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια.
Συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθαρίζει και απολυμαίνει αυτή την ώρα τον περιβάλλοντα χώρο.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε τρεις ορόφους του κτιρίου, πριν από λίγες ημέρες, σε σωρούς απορριμμάτων και ύστερα από συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών που έμεναν εκεί, δόθηκε "τελεσίγραφο" μέχρι σήμερα στους αλλοδαπούς να εκκενώσουν το κτίριο.
Από το βράδυ της Δευτέρας, οι μετανάστες άρχισαν να αποχωρούν, υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν άλλο.Σήμερα το πρωί είχαν μείνει έξι άτομα, Νιγηριανοί και Ρουμάνοι, τους οποίους απομάκρυναν οι αστυνομικοί και στη... συνέχεια οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι στη χώρα μας.Αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου, κλιμάκια αστυνομικών το ερεύνησαν σχολαστικά, διαπιστώνοντας ότι επικρατούν πραγματικά άθλιες συνθήκες στο εσωτερικό του και αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, έχει αποκλειστεί και φρουρείται.
Bookmark and Share