"Τρέχουμε να σβήσουμε τη φωτιά και μας βάζουν να πληρώσουμε διόδια"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

"Τρέχουμε να σβήσουμε τη φωτιά και μας βάζουν να πληρώσουμε διόδια"!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές πυροσβέστες έρχεται να πιστοποιήσει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), Νίκος Σαχινίδης με συνέντευξή του σήμερα στην "Καθημερινή".
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «είναι χαρακτηριστικό ότι καλούμαστε να πληρώσουμε διόδια (!) όταν βρισκόμαστε σε επείγουσα αποστολή κατάσβεσης, που για το σύνολο των 428 οχημάτων που διαθέτει ο ΕΣΕΠΑ ανέρχονται σε 3.000 ευρώ. Παράλληλα, για τα έξοδα των 428 οχημάτων λάβαμε μόνο 15.000 ευρώ». Επιπλέον, ενώ...«στις αρχές Ιουνίου στείλαμε αίτημα ώστε οι 51 εθελοντικοί σταθμοί και τα πυροσβεστικά οχήματα του ΕΣΕΠΑ να ενταχθούν στο δυναμικό της ΓΓΠΠ, προχθές λάβαμε μια απάντηση που καλεί εμάς να συντάξουμε σχέδια δράσης και να τα υποβάλουμε στις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες και τη ΓΓΠΠ.
Αναφέρει, ακόμη, ότι «εφόσον είμαστε καταγεγραμμένοι σαν εθελοντική ομάδα, θα πρέπει να αναμένουμε εντολή από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας στην οποία υπαγόμαστε ή της νομαρχίας, κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής, για να ενεργήσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς», εξηγεί.
Bookmark and Share