Aπογοητευμένος -επιτέλους- ο κ.Νίμιτς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Aπογοητευμένος -επιτέλους- ο κ.Νίμιτς.

Είχε καταντήσει μονότονη -εώς και γραφική- η ανεξήγητη αισιοδοξία που εξέφραζε ο κ.Νίμιτς τα τελευταία χρόνια για "λύση μέσα στους επόμενους μήνες".
Επιτέλους λίγη...απογοήτευση και επαφή με την πραγματικότητα.


Την απογοήτευσή του για την ελληνική απάντηση στις τελευταίες προτάσεις του για το Μακεδονικό αλλά και για τη στασιμότητα στο θέμα των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.
Οι δηλώσεις του κ. Νίμιτς έγιναν μετα την συνάντησή του με τον Έλληνα εκπρόσωπο κ. Βασιλάκη, ο οποίος του παρέδωσε τις απαντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί των προτάσεων, τις οποίες ο πρώτος παρουσίασε στις αρχές του Ιουλίου στην επίσκεψή του σε Σκόπια και Αθήνα.
"Οι προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας συνεχίζονται" είπε ο κ. Νίμιτς "παρ όλο που η απάντηση των Αθηνών δεν ήταν θετική".Στο τελευταιο σχέδιο, ο...
κ.Νίμιτς διατηρεί την πρόταση του - με την οποια συμφωνεί η Αθήνα - για την ονομασία:"Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγες, οι αντιρρήσεις της Αθήνας στις τροποποιημενες προτάσεις Νίμιτς εστιάζονται σε δυο κυρίως σημεία:
1) Στο ότι η προτεινόμενη συμφωνία αναφέρει ρητά ότι τα θέματα εθνότητας και γλώσσας αφορούν αποκλειστικά και μονο την κάθε χωρα.
2) Οτι στις νέες προτάσεις δεν περιλαμβάνεται η πρόταση να υπάρξει ψήφισμα του Συμβουλειου Ασφαλείας που θα προτρέπει τα κράτη μέλη του διεθνούς οργανισμού να χρησιμοποιούν και στις διμερείς σχέσεις τους την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"
Bookmark and Share