Διαμάχη Ποντιακών σωματείων για τα..πρωτεία στην Παναγία Σουμελά. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Διαμάχη Ποντιακών σωματείων για τα..πρωτεία στην Παναγία Σουμελά.

  • "Ειρηνική διαδήλωση" έξω από τη μονή-σύμβολο των Ποντίων της Β.Ελλάδος στις 15 Αυγούστου ανακοίνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
  • Αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ)
  • Την αποστολή διμοιριών ΜΑΤ σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ για αποφυγή τυχόν επεισοδίων και εντάσεων..
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της γιορτής της Παναγίας Σουμελά, ζήτησε την αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του ομώνυμου ιδρύματος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία, που συσπειρώνει 367 πρωτοβάθμια σωματεία από όλη την Ελλάδα, δεν στρέφεται κατά του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», αλλά κατά του καθεστώτος διοίκησης, επειδή «τα τελευταία 46 χρόνια διορίζεται πρόεδρος, ο οποίος προέρχεται από την ίδια οικογένεια».
Μάλιστα, η...
ΠΟΕ ανακοίνωσε ότι τα μέλη της πρόκειται να μεταβούν στον χώρο, ως προσκυνητές και θα πραγματοποιήσουν "ειρηνική διαδήλωση" για το καθεστώς διοίκησης.Σύμφωνα με τον κ. Παρχαρίδη, το ίδρυμα διοικείται βάσει βασιλικού διατάγματος του 1966, που προβλέπει διορισμό της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για τη μειοψηφία των μελών του από τα μέλη των Ποντίων.
Σε ανακοίνωσή όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) απαντά ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πρόσφατα σε γνωμοδότησή του επιβεβαίωσε το αυτοτελές και αυτοδιοίκητο του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».
Σε κάθε περίπτωση πάντως και για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων τη μέρα εορτασμού της 15ης Αυγούστου το υπουργείο Εσωτερικών -σύμφωνα με πληροφορίες του Greece Salonika- προσανατολίζεται προς την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που θα βρίσκονται στην περιοχή με επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ καθώς στις πλαγιές του Βερμίου την ίδια μέρα ,όπως κάθε χρόνο,θα παρευρίσκονται δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές..

Bookmark and Share