Για την κράτηση ανηλίκων μεταναστών στο Α.Τ. Κορδελιού. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Για την κράτηση ανηλίκων μεταναστών στο Α.Τ. Κορδελιού.

Εmail-δελτίο Τύπου από
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α'Θεσσαλονίκης:
.

"Πληροφορηθήκαμε ως Νομαρχιακή Επιτροπή το περιστατικό της σύλληψης μιας οικογένειας Αφγανών, με δύο ανήλικα παιδιά 2 και 8 ετών αντίστοιχα, για παράνομη είσοδο και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.
Μετά τη σύλληψη διετάχθη από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή η κράτηση στο κρατητήριο του ΑΤ Κορδελιού της μητέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά, υπό το πρόσχημα της «φιλοξενίας» τους.
Γνωρίζουμε βεβαίως όλοι ότι... τα κρατητήρια δεν είναι και τόσο “φιλόξενοι” χώροι, ειδικά για ανήλικα παιδιά 2 και 8 ετών αντίστοιχα.
Απαιτούμε την άμεση μεταφορά τους σε κατάλληλο ξενώνα φιλοξενίας, καθώς η παραμονή τους στο κρατητήριο αντιβαίνει στη διεθνή και εγχώρια νομοθεσία και εγείρει άμεσα ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας αλλά και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν το νομικό μας πολιτισμό και εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς.
Είναι δε προφανές ότι τροφοδοτούνται από την έλλειψη σοβαρής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία αφενός αδυνατεί να προστατέψει τη νομιμότητα και την ασφάλεια, αφετέρου οδηγεί σε αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές συμπεριφορές.

Bookmark and Share