Επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ!

  • Απολογισμός 3 νεκροί και 14 τραυματίες..
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το στρατηγείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (φωτογ.) στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Καμπούλ· μία περιοχή όπου βρίσκεται επίσης η αμερικανική πρεσβεία και το...
προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν.
«Ο στόχος ήταν η αμερικανική πρεσβεία, αλλά δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε αυτό το σημείο. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αρχηγείο της ISAF και σκότωσε αρκετούς ξένους στρατιώτες» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Με τη βομβιστική αυτή επίθεση, μπροστά στην πύλη του στρατηγείου της ISAF, οι Ταλιμπάν κάνουν εκ νέου αισθητή την παρουσία τους μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές στο Αφγανιστάν.
Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για ζημιές στο στρατηγείο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός πάντως ήταν ισχυρότατος, αποτελούμενος, όπως εκτιμάται, από 500 κιλά εκρηκτικών.
Ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα από το Φεβρουάριο, όταν Ταλιμπάν επιτέθηκαν ταυτοχρόνως σε τρία κυβερνητικά κτίρια, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους.
Πληροφορίες Associated Press,In.gr


Bookmark and Share