Πρώτο σε κεφαλαιακή επάρκεια το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 2009. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτο σε κεφαλαιακή επάρκεια το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 2009.

Πρώτο σε κεφαλαιακή επάρκεια στην Ελλάδα φέρνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έκθεση της Citigroup.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της για το 2009 σχετικά με τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καταλαμβάνει την τρίτη θέση πανευρωπαϊκά και στην πρώτη πανελλαδικά, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας (δείκτης Tier1 - 14,6%).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κατάταξη...
του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μεταξύ των πρώτων θέσεων για το 2009, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μεγάλες τράπεζες έχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (TIER 1), σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Όπως εκτιμά η Citigroup στην έκθεση της, σε Ευρώπη και ΗΠΑ ο μέσος δείκτης Tier 1, αναμένεται να διαμορφωθεί για το 2009 σε 7,7% και 7% αντίστοιχα, ενώ στην Ιαπωνία σε 6,3%.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη έκθεση της Citigroup, για την κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, δήλωσε: «Δεσμευτήκαμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα γίνει μια μεγάλη και ισχυρή Τράπεζα που νοιάζεται, προστατεύει και στηρίζει τους πολίτες. Αποδεικνύεται ότι το κάνουμε πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share