Προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου στη συνάντηση με Ταλάτ στα Κατεχόμενα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου στη συνάντηση με Ταλάτ στα Κατεχόμενα.

Η Κύπρος έχει προτεραιότητα ανεξάρτητα από το πόσο βεβαρημένη είναι η ατζέντα με τα εξωτερικά θέματα της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος χθες το απόγευμα είχε συνομιλίες στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ενόψει της έναρξης μεθαύριο της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.
Ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους "να... μην αποτρέψουν ξανά τη λύση", όπως έκαναν το 2004 με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Επίσης δήλωσε ότι δεν θα πρέπει οι Ελληνοκύπριοι "να κάνουν εργαλείο τους την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Ο κ. Νταβούτογλου κάλεσε την ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει με δίκαιο, όπως είπε, τρόπο Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και επέμεινε στη γνωστή θέση για συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας.
Είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και του "κράτους" τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
"Αυτή είναι μια αμετάβλητη αρχή της εξωτερικής μας πολιτικής η οποία θα συνεχίσει να ισχύει και στο μέλλον", συμπλήρωσε ο Τούρκος Υπουργός.

"Παράνομη" η επίσκεψη Νταβούτογλου στα Κατεχόμενα, λέει ο κύπριος εκπρόσωπος

Σε ερώτηση για το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου (Βαρώσια) παρενέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος δήλωσε ότι η περιοχή αυτή υπάγεται πλέον στις δυνάμεις, κατά την έκφραση του, της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου".
Ο κ. Νταβούτογλου είχε χωριστές συναντήσεις με τον "πρωθυπουργό" και τον "υπουργό Εξωτερικών" του παράνομου καθεστώτος, Ντερβίς Έρογλου και Χουσεΐν Οζγκουργκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share