Φήμες για αναγνώριση από τη Ρωσία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Φήμες για αναγνώριση από τη Ρωσία

της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου".

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Λευκωσία τις πληροφορίες που είδαν το φως σε τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία πρόκειται να αναγνωρίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση από την Αγκυρα της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», οι δύο χώρες βρίσκονται σε συνεργασία για τον Καύκασο.
Η ίδια εφημερίδα επικαλείται μάλιστα... σχετικές πληροφορίες από ιστοσελίδες ρωσικών και τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ενώ επισημαίνει ότι για πρώτη φορά ανακοινώθηκε ότι η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft μπορεί να δώσει πετρέλαιο για τον αγωγό ΜπακούΤσεϊχάν.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας αναμένεται να δηλώσει, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις εντός του φθινοπώρου η Λευκωσία θα προχωρήσει άμεσα σε λύση του Κυπριακού.
Σε άλλη εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξέδωσε 18 καταδικαστικές αποφάσεις για την Τουρκία σε ισάριθμες προσφυγές Ελληνοκυπρίων για παράβαση των περιουσιακών δικαιωμάτων τους στα Κατεχόμενα-πληροφορίες το βήμα,millyet-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share