Επιτέλους..αντίδραση της Ελλάδας στη λεγόμενη"Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους..αντίδραση της Ελλάδας στη λεγόμενη"Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια".

Μετά τη Σόφια, τα Τίρανα,την Πρίστινα,τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ήρθε επιτέλους και η Αθήνα για να καταγγείλει ως μισαλλόδοξο και εθνικιστικό το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας..
«Αυτή η νέα απόπειρα, το νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν μας εξέπληξε. Είναι άλλωστε γνωστό το έργο της Ακαδημίας των Σκοπίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προωθεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στην εσωτερική πολιτική σκηνή επινοώντας εχθρούς και επιδεινώνοντας τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της.
Ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι δεν αγνοεί, απλώς αδιαφορεί για το βασικό κριτήριο προόδου της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας».
Mετά από σχεδόν 20 μέρες λοιπόν και ενώ η λεγόμενη "Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια"έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σε όλους τους βόρειους γείτονές μας η Ελληνική Κυβέρνηση..ξύπνησε και αντέδρασε.Έστω και με μια λιτή ανακοίνωση ενός εκπροσώπου του αρμόδιου υπουργείου...
Δυστυχώς όμως το "momentum" χάθηκε.
Ο νοών νοείτο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share