Υποδοχή της ομάδας “Euroyouth Group” - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Υποδοχή της ομάδας “Euroyouth Group”

του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Νεολαίας.
.
-Email από
γραφείο Νεολαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης:
.
"Με την ευχή να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης μόλις επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε θέματα νεολαίας Χριστίνα Κελεσίδου υποδέχθηκαν χθες, στις 18:30 το απόγευμα, στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, 40 νέους από 7 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι... -ως μέλη της άτυπης ομάδας Euroyouth Group- συμμετείχαν στη Δράση με τίτλο «Διαπολιτισμική Συνείδηση» του προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».
«Με την παρουσία σας εδώ δημιουργείτε μια πλατφόρμα διαλόγου, ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου προβληματισμού γύρω από ζητήματα που μας αφορούν όλους άμεσα και κυρίως εσάς, τις νέες και τους νέους μας», σημείωσε ο Νομάρχης και τόνισε ότι «θέλουμε στο προσκήνιο νέους, ενεργούς πολίτες, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον, ένα πιο αισιόδοξο αύριο για όλο τον κόσμο. Ένα μέλλον ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας, ένα μέλλον που πρέπει να χαρακτηρίζεται από την αποδοχή των θεμελιωδών αρχών της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του αλληλοσεβασμού, της αποδοχής του διαφορετικού, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό είναι το μέλλον που δικαιούστε, το μέλλον που μέσα από αντίστοιχες πρωτοβουλίες θωρακίζετε». «Εσείς οι νέοι μπορείτε, με τις φρέσκες ιδέες και τον ενθουσιασμό σας να διεκδικήσετε και να πετύχετε τα πάντα, να φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που σας προσφέρουμε», κατέληξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξαίροντας την πρωτοβουλία της ομάδας των Νέων της Ευρώπης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Καλωσορίζοντας την ομάδα των νέων από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Κύπρο και την Ελλάδα, η εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Χριστίνα Κελεσίδου επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει ενεργά στην πολυμερή ανταλλαγή νέων με τίτλο «Διαπολιτισμική Συνείδηση» του προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση», καθώς πιστεύει ότι οι συμμετέχοντες, φεύγοντας από τη χώρα μας, κουβαλούν στις βαλίτσες τους ένα κομμάτι από την Ελλάδα. Και πρόσθεσε, «κοιτάζοντας αναλυτικά τις δράσεις των 7 ημερών, διαπίστωσα ότι είχατε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπου όλοι οι νέοι είχατε την ευκαιρία να μυηθείτε στον ελληνικό πολιτισμό και την πλούσια πολιτισμική μας παράδοση και κληρονομιά, να έρθετε σε επαφή με την ελληνική γλώσσα, να κάνετε εκδρομές, να επισκεφθείτε μέρη της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής καθώς και αρχαιολογικούς χώρους και χώρους σημαντικού πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Για 7 ημέρες ζήσατε την καθημερινή ζωή στη σύγχρονη Ελλάδα και γυρίζετε στην ιδιαίτερη πατρίδα σας με τις αποσκευές σας φορτωμένες εικόνες από τον ελληνικό πολιτισμό».

«Εμείς στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στο Γραφείο Νεολαίας βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας και υποστηρίζουμε δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους νέους γιατί εσείς είστε η νέα δύναμη και προοπτική», κατέληξε η Χριστίνα Κελεσίδου, η οποία συνεχάρη το Ινστιτούτο Νεολαίας για την άψογη διοργάνωση και ζεστή φιλοξενία που παρείχε στους νέους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share