Tα βασικά στοιχεία της ομιλίας Καραμανλή. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Tα βασικά στοιχεία της ομιλίας Καραμανλή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Greece Salonika ο πρωθυπουργός, στη σημερινή ομιλία του προς τις παραγωγικές ομάδες της Χώρας, από το βήμα της ΔΕΘ, πρόκειται να αναφερθεί, κυρίως, στα κρίσιμα ζητήματα της Οικονομίας.
.
Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας όπως γνωστοποιήθηκαν πριν λίγο από το γραφείο του Πρωθυπουργού προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:
.
*Ο πρωθυπουργός ξεκινά με αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σε όλες τις χώρες του Κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κρίση αυτή βρίσκεται, ήδη, και στη Χώρα μας. «Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια». «Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι».
.
*Τονίζει ότι η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες και νωπή λαϊκή εντολή καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον. Δίνει κατά τρόπο... περιεκτικό βασικά στοιχεία για το κυβερνητικό έργο, που έχει πραγματοποιηθεί. Έργο στο οποίο θα οικοδομηθεί και το Σχέδιο Εξόδου από την κρίση.

*Υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα αυτό θεμελιώνει τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση, με σιγουριά και αισιοδοξία. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μπορούν να εγγυηθούν την προοπτική και την ελπίδα στον Τόπο μας.

*Με βάση αυτό, άλλωστε, το έργο «κατέστη εφικτό να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την κρίση». Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, η οικονομία δεν πέρασε σε βαθιά ύφεση, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες.

Οι άξονες του προγράμματος εξόδου από την κρίση είναι:

Πρώτον: Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

Δεύτερον: Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.

Τρίτον: Οι διαρθρωτικές αλλαγές που να δημιουργούν νέες δομές, ικανές να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.

Αναφέρεται επίσης, στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Αναφέρεται, επίσης, σε καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις της Χώρας με τους γείτονές της.

Καταλήγοντας επισημαίνει την πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία.







Bookmark and Share