Την απελευθέρωση 1.200 αλλοδαπών από τα κρατητήρια της χώρας προανήγγειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Την απελευθέρωση 1.200 αλλοδαπών από τα κρατητήρια της χώρας προανήγγειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη..

Στην άμεση απελευθέρωση 1.200 αλλοδαπών από τα κρατητήρια της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης διευκρίνισε ότι θα δοθεί σε όλους... προθεσμία ενός μήνα, αλλά και οικονομικά κίνητρα, για τον επαναπατρισμό τους. Σημειώνεται ότι το μέτρο δεν αφορά όσους κρατούνται για ποινικά αδικήματα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε τη νομιμοποίηση των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην άμεση αναδιάταξη λιμενικού και αστυνομίας προκειμένου η χώρα να καταστεί μη ελκυστική για τους διακινητές εμπόρους ψυχών, διακινητές λαθρομεταναστών. Στο μεταξύ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας που θα ασχολείται με καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η υπηρεσία θα συσταθεί σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share