Αστείοι ισχυρισμοί.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Αστείοι ισχυρισμοί..

Email-σύνθεση από τον "Έλλην Φορολογούμενο":
"Πόσο αστείοι μπορεί να φαίνονται οι ισχυρισμοί ενός ηγέτη του Ερντογάν , σ΄ αυτήν την περίπτωση , ακόμα και να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση , όταν δεν αντιλαμβάνεται τις ιστορικές ευθύνες του τουρκικού κράτους απέναντι στους λαούς που μαρτύρησαν κάτω από την μπότα του κεμαλικού καθεστώτος , αυτού δηλαδή που υπηρετούν και ο παραπάνω κύριοι. Θα είχε αξία η «ευαισθησία» των παραπάνω αν αναγνώριζαν τις γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων "
.
Ο φίλος μας,ο "Ελλην Φορολογούμενος",αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του κ.Ερντογάν.
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
.
"Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέκρινε έντονα την ευρείας κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα το χειμώνα, κατέκρινε εκ νέου τη χώρα αυτή δηλώνοντας ότι η Τουρκία στηρίζει τους «διωκόμενους» από το... Ισραήλ Παλαιστίνιους.
«Η Τουρκία ουδέποτε στην ιστορία της στάθηκε δίπλα στους διώκτες. Υποστήριζε πάντα τους καταπιεσμένους», είπε ο Ερντογάν χωρίς να ονοματίσει το Ισραήλ σε ομιλία του στο Κιρσεχίρ της κεντρικής Τουρκίας.

«Η Τουρκία δεν τρέφει εχθρότητα εναντίον καμιάς χώρας. Είμαστε όμως εναντίον του άδικου», όπως ο ισραηλινός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στη Γάζα, πρόσθεσε στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, στρατηγικοί σύμμαχοι στην περιοχή, επιδεινώθηκαν από τον Ιανουάριο, όταν το μουσουλμανικό κοσμικού χαρακτήρα τουρκικό κράτος, που στηρίζει με θέρμη το παλαιστινιακό ζήτημα, άσκησε έντονη κριτική στο Ισραήλ μετά τη στρατιωτική επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αποκλεισμός της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ από συνήθεις κοινές αεροπορικές ασκήσεις στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας από την ισλαμικών καταβολών συντηρητική κυβέρνηση της Άγκυρας, προκάλεσε νέα ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις.Αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ επέκρινε έντονα τηλεοπτική σειρά που προβάλλει η δημόσια τουρκική τηλεόραση TRT1, με σκηνές που δείχνουν ισραηλινούς στρατιώτες να σκοτώνουν σκόπιμα παιδιά Παλαιστινίων, ανάμεσά τους ένα νεογέννητο.
Την Παρασκευή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου έθεσε ως προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων με το εβραϊκό κράτος, τον τερματισμό της «ανθρωπιστικής τραγωδίας» στη Γάζα και την επανάληψη των ειρηνευτικών προσπαθειών στην περιοχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share