Την προκήρυξη περιμένει η αστυνομία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Την προκήρυξη περιμένει η αστυνομία.

Επίδειξη δύναμης και δυνατοτήτων, αλλά και απάντηση στη σκληρή γραμμή Χρυσοχοΐδη και την ακέφαλη ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποπομπή Τσιατούρα, χαρακτηρίζεται το τρομοκρατικό χτύπημα στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.
Παράλληλα, ασαφές παραμένει ποιός βρίσκεται... πίσω από αυτό, ενώ σε σοβαρή κατάσταση είναι 2 από τους 6 τραυματίες. «Επαναστατικός Αγώνας» ή «Σέχτα» με νέα όπλα ή μήπως νέα οργάνωση;
Οι συνειρμοί που δημιουργούνται δείχνουν «Επαναστατικό Αγώνα»: χρησιμοποιήθηκαν καλάζνικοφ και έγινε ρίψη χειροβομβίδας, όπως σε παλαιότερες επιθέσεις του.
Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί το ότι ο «Αγώνας» είχε στραφεί σε θεαματικές και αναίμακτες επιθέσεις και, αν είναι πίσω από το χτύπημα, φαίνεται πως κάνει νέα επιχειρησιακή στροφή. Από την άλλη, η αγριότητα του χτυπήματος με τις 99 σφαίρες παραπέμπει στην «Σέχτα», ενώ τα νέα καλάζνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τις μοτοσικλέτες που βρέθηκαν σε χωράφι, με τα φώτα αναμμένα και τα κλειδιά στη μηχανή. Φως στις έρευνες μπορεί να ρίξει το DNA, μετά και την διαδικασία ταυτοποίησης με άλλο γενετικό υλικό που έχει βρεθεί σε παλαιότερες επιθέσεις.
Σημαντικές πληροφορίες δίνουν οι αυτόπτες μάρτυρες, ότι μία γυναίκα ήταν μεταξύ των δραστών. Στο μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο από τους έξι τραυματίες, όλοι τους από 19 έως 25 ετών.
Διασωληνωμένη στην Εντατική με μηχανική υποστήριξη παραμένει η ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, ενώ στην Εντατική αλλά σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Γιώργος Τσουμάνης. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share