Καιρός ερχόμενης εβδομάδας: - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Καιρός ερχόμενης εβδομάδας:

Περιορίζονται σταδιακά οι βροχοπτώσεις.
Καλοκαιρία με άνοδο υδραργύρου από Τετάρτη .

Το σκηνικό την εβδομάδα που πέρασε ήταν καθαρά φθινοπωρινό ενώ υπήρξαν ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις.
Είναι χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές της χώρας, το διάστημα από...
το βράδυ της 15/10 έως το πρωί της 16/10. Ετσι είχαμε: Ιωάννινα 27, Αραξος 76, Αστρος 35, Δεσφίνα 44, Πύργος 32, Τρίπολη 40, Καλαμάτα 24, Τατόι 11 χιλιοστά. Την ίδια στιγμή κυριαρχούσαν οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία γενικά κυμάνθηκε περίπου ή σε ορισμένες περιοχές πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Ας έρθουμε τώρα στον καιρό της εβδομάδας που ακολουθεί.
Κατ' αρχάς σήμερα οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν κυρίως στα δυτικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Την ίδια στιγμή, οι νοτιάδες στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα έξι μπ.
Αύριο, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και από τα δυτικά, ενώ οι νοτιοδυτικοί άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς. Την Τρίτη θα έχουμε αλλαγή σκηνικού, αφού πρόσκαιρα θα βρέξει μόνο στα βορειοανατολικά, αλλά και εκεί στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Τέλος, από την Τετάρτη προβλέπεται καλοκαιρία, εξασθένηση των ανέμων και ανοδική κίνηση του υδραργύρου.

ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ

Σήμερα: Στα δυτικά, βόρεια και ανατολικό Αιγαίο βροχές και καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ.
Αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια, ανατ. Αιγαίο, Κυκλάδες και Κρήτη και πιθανώς και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι Ν-ΝΔ 4-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ

Τρίτη: Στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά πρόσκαιρη συννεφιά με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τετάρτη: Στην ανατολική Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στη δυτική χώρα λίγη συννεφιά, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πέμπτη: Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Αργότερα θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά κατά τόπους στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-4 και στο Αιγαίο τοπικά βόρειοι 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3-5 και στο Ιόνιο σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share