Ισραηλινό μποϊκοτάζ στον... "τούρκικο καφέ"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ισραηλινό μποϊκοτάζ στον... "τούρκικο καφέ"!

"Παράπλευρη απώλεια" της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών.

Μεγάλη ισραηλινή αλυσίδα καφέ αποφάσισε να σταματήσει την πώληση τουρκικού καφέ έπειτα από τη διπλωματική ένταση που παρατηρήθηκε στις σχέσεις της 'Αγκυρας και του εβραϊκού κράτους, δήλωσε σήμερα ένας από τους διευθυντές της.«Αποφασίσαμε να... σταματήσουμε να πουλάμε τον "καφέ Ιστανμπούλ", τη δική μας σπεσιαλιτέ του τουρκικού καφέ, έως ότου διευθετηθούν τα πράγματα" δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Y-Net ο Μάικλ Στεγκ, διευθυντής μάρκετιγκ της αλυσίδας καφέ Ilan.
«Ο καθένας μπορεί να αντιδρά με τον τρόπο του, είναι η δική μας μικρή συμβολική συμμετοχή», εξήγησε.
Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν σφυρηλατήσει στενούς οικονομικούς δεσμούς αφότου υπέγραψαν μία στρατιωτική συμφωνία συνεργασίας το 1996.
Ωστόσο οι σχέσεις τους πρόσφατα υποβαθμίστηκαν έπειτα από τον πόλεμο στη Γάζα, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.Από την πλευρά του, ο διευθυντής του συμβουλίου της επιχείρησης της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El-Al, Γιόσι Λέβι, έκανε σήμερα έκκληση για μποϊκοτάζ των τουρκικών τουριστικών θερέτρων.
«Θα πούμε στα συμβούλια των κυριότερων ισραηλινών επιχειρήσεων να συστήσουν στους υπαλλήλους να μποϊκοτάρουν την Τουρκία κατά τις προσεχείς διακοπές του Πεσάχ», του εβραϊκού Πάσχα, που αρχίζει στις 5 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον ίδιον, η απόφαση για μποϊκοτάζ μπορεί να αφορά περίπου 80.000 Ισραηλινούς τουρίστες.Τα τουρκικά τουριστικά θέρετρα είναι πολύ δημοφιλή στους Ισραηλινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share